Liceul grăniceresc năsăudean, în carte

La marcarea a 150 ani de la înfiinţarea Liceului Grăniceresc Năsăudean, scriitorul Ioan Mititean a editat volumul „Liceul Grăniceresc Năsăudean – 150 ani”, care face parte din seria „În vârful peniţei”, fiind cartea cu numărul 13. Apărut la Editura Napoca Star, volumul este ca o dare de seamă a principalelor evenimente apărute în presa scrisă de-a lungul timpului sub semnătura lui Ioan Mititean, unul dintre cei mai harnici cronicari năsăudeni. Fiecare episod te introduce în atmosfera clipei respective, fie că vorbim de serbări şcolare, de activităţi profesionale sau culturale.
De la Maialul elevilor năsăudeni la întâlnirile Astra, de la cinstirea diferitelor personalităţi care au învăţat în liceul năsăudean care poartă astăzi numele George Coşbuc, fiecare segment al cărţii surprinde prin detaliile cu care vine Ioan Mititean. De apreciat este faptul că în carte sunt prezenţi toţi directorii liceului, începând cu anul 1863, spre cinstirea acestora fiind zugrăvite portrete care, cu siguranţă, vor impresiona generaţiile actuale de elevi.
Cartea este un omagiu adus celei mai importante instituţii de învăţământ din spaţiul năsăudean, una dintre cele mai apreciate şcoli ale Ardealului care, prin rezultatele sale, a făcut cinste Oraşului Academicienilor. Pentru modul în care ştie să aşeze slova în carte, Ioan Mititean merită felicitat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]