Liceul Tehnologic Lechinţa în cadrul proiectului “Donează sânge- salvează o viaţă”

Prof. Barar Tincuţa- Ionela

Liceul Tehnologic Lechinţa derulează de câţiva ani un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Bistriţa prin care dorim să încurajăm elevii şi profesorii şcolii noastre să devină donatori de sânge. La sfârşitul acestui an şcolar s-au desfăşurat alte două activităţi: una de informare şi alta de donare de sânge.
La sfârşitul lunii mai, d-na Sigmirean Cosmina şi d-l Bucur Paul, reprezentanţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistriţa au vizitat liceul nostru şi au desfăşurat o activitate de informare în rândul elevilor liceeni . La această activitate, elevii au aflat tot ceea ce era necesar în legătură cu donarea de sânge: condiţii, beneficii şi au purtat un dialog constructiv cu reprezentanţii centrului în urma căruia au reuşit să-şi înlăture unele temeri sau neclarităţi. S-au declarat încântaţi de această activitate şi majoritatea şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge.
Aşa cum era şi firesc, activitatea din mai nu a rămas fără replică. Aşa că la începutul lunii iulie, un grup de elevi şi profesori au vizitat Centrul de Transfuzii Sanguine Bistriţa, ocazie cu care s-a şi donat sânge, atât cei care deja sunt donatori dar şi elevi care au făcut acest gest pentru prima dată. Mulţumim personalului centrului şi suntem mândri de toţi cei care au curajul să încerce să doneze, astfel participând la salvarea de vieţi omeneşti.
Actul donării de sânge este unul voluntar, deci totul depinde de voinţa fiecărui individ în parte. Treaba noastră, a şcolii, a celor care am înţeles importanţa vitală a acestui act este să conştientizăm, să sensibilizăm şi să promovăm acţiuni şi atitudini care să aducă un plus valoare societăţii în care trăim cu toţii. Aceste activităţi sunt un motiv de mândrie pentru şcoala noastră şi avem speranţa ca donatorii voluntari vor deveni o familie cât mai numeroasă.
Donarea voluntară de sânge este un gest nobil care face diferenţa între viaţă şi moarte şi cred că fiecare dintre noi ar trebui măcar să reflectăm la acest lucru şi să facem un efort de empatie faţă de cei de a căror viaţă depinde la un moment dat un astfel de gest.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]