Licitaţie pentru închirierea terenului de pe Dealul Cocoşului, în scop agricol!

Consiliul Local Bistriţa va dezbate, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică deschisă a terenului proprietatea publică a municipiului Bistriţa, situat în municipiului Bistriţa, localitatea componentă Unirea, Dealul Cocoşului, în scop agricol.

  Potrivit documentaţiei postate pe site-ul Primăriei Bistriţa, este vorba despre un terenul în suprafaţă de 192 ha, împărţit în 6 loturi distincte. Licitaţia publică deschisă se va organiza pentru fiecare lot în parte, iar contractele de închiriere se vor încheia începând cu data de 27.04.2016 până la data de 31.12.2016.

Chiria de pornire la licitaţia publică deschisă în vederea închirierii suprafeţei de teren prevăzută la art.1, este de 40,00 lei/ha/sezon agricol, iar pasul de supralicitare de 1,00 leu/ha/sezon agricol.

    Din comisia de licitaţie, prezidată de viceprimarul George Avram, ar urma să mai facă parte Vasile Marina,  Emil Anca, Dumitru Cincea, Gheorghe Moţoc şi Gabriela Ţifrea.

***

Municipiul Bistriţa deţine un teren în suprafaţă de 214 ha, proprietate publică, situat în localitatea componentă Unirea, Dealul Cocoşului identificat în CF Bistriţa nr. 61245. Anul trecut, în baza Hotărârii nr.43/26.03.2015 a Consiliului local al municipiului Bistriţa, s-a organizat licitaţie publică pentru suprafaţa de 202 ha, împărţită în 7 loturi, încheindu-se 7 contracte de închiriere în scop agricol pentru perioada aprilie 2015 – decembrie 2015. 

Comentarii

30/03/16 11:32
Vizitator

Pasune a fost, pasune va ramanea. Inca din primul mandat Cretu a promis bistritenilor amenajarea pârtiei de schi, pe pasunea din Unirea aflata în zona Dealul Cocoşului, o investitie paguboasa, fara viitor, avand in vedere izoterma de 8,3 grade Celsius, dar si altitudinea de numai 600 m. Măreţul proiect numit pompos si neromaneste „Wonderland”, care mai include si un bazin de innot este o idee nastrusnica a primarului care initial spera să fie realizat în urma unui parteneriat public – privat. Investiţiile care ar trebui făcute acolo se ridică la sute de milioane de lei. Fapul ca nici un investitor privat nu se inghesuie sa investeasca aici demonstreaza ca din start proiectul este o prostie. Mai degraba valorificarea izvoarelor sarate de la Sarata sau Slatinita dupa modelul Bailor Figa ar putea fi un proiect de succes pentru Bistrita. Cu toate astea, primarul Cretu se incapataneaza sa viseze cai verzi pe pereti pe banii publici in pasunea de la Unirea, in timp ce locuitorii din Slatinita nu au nici macar apa de baut, chiar daca nu prea au dupa ce bea apa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5