Lista de prioritate pentru ANL, validată de CL Bistriţa, cu 172 persoane. În şapte zile, se pot depune contestaţii

După aproape 7 ore de dezbateri în comisia reunită, comisia socială şi şedinţa de plen, Consiliul Local Bistriţa a aprobat lista de  prioritate pentru anul 2017 cuprinzând persoanele îndreptăţite să beneficieze de o locuinţă  construită prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.  Au fost 15 voturi din 18 consilieri prezenţi, cu două abţineri şi un ales care nu a votat.

Din cele 205 cereri depuse în perioada 1 noiembrie-30 decembrie 2016, comisia socială a constatat că nu toate persoanele îndeplinesc condiţiile legale pentru a avea acces la o locuinţă ANL.

Astfel, pe lista de prioritate au figurat iniţial 166 de persoane, iar un număr de 39 de persoane nu îndeplineau criteriile de acces la o locuinţă ANL. Dintre persoanele respinse, existau situații în care, cu anumite clarificări, s-ar fi putut încadra. Una dintre persoanele vizate, Alina Moldovan Frandeș, a precizat, în plen, că deşi a solicitat informaţii despre documentele pe care trebuie să le depună, nu a primit lămuriri de la funcţionarii Primăriei, astfel că adeverinţa sa de venit, de la PFA-ul pe care îl deţine, nu a fost luată în considerare. Pe această speţă, viceprimarul Cristian Niculae a solicitat chiar includerea persoanei pe lista de prioritate.  

Practic, existau 11 dosare din cele 39 respinse, unde existau acte pentru care au existat interpretări privind eligibilitatea. Toate acestea au fost supuse aprobării în plen, dintre acestea având câştig de cauză la vot doar şase. Comisia socială s-a reunit din nou pentru calcularea punctajelor, după ce au fost votate drept eligibile, iar finalmente s-a votat lista de prioritate în plen, cu cele 172 persoane.

Comisia de analizare a solicitărilor şi repartizare a locuinţelor construite prin A.N.L. i-a avut în componenţă pe primarul Ovidiu Creţu, în calitate de preşedinte, viceprimarii Gelu Muthi şi Cristian Niculae, consilierii locali Maria Miheştian (PSD), Attila Antal (UDMR) şi Mărioara Gaga Seica (PNL), directorul executiv Vasile Marina, consilierul juridic Lucica Raţiu, consilierul Mihaela Horotan şi inspectorul Lavinia Cristina Bulea.

Contestaţiile împotriva acestei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Bistriţa se vor adresa Primarului municipiului Bistriţa în termen de 7 zile de la afişarea listelor de prioritate, iar soluţionarea se va asigura în termen de 15 zile de la primire, în condiţiile legii. Repartizarea locuinţelor se va face tot printr-o hotărâre a Consiliului local al municipiului Bistriţa, în baza listei de priorităţi aprobată.

         ***

În luna decembrie, au fost recepţionate de către ANL un număr de 138 locuinţe pentru tineri, din care 43 de garsoniere și 95 de apartamente cu 2 camere, construite în amplasamentul din Str. Subcetate (etapa III) şi  repartizate în trei blocuri (șapte tronsoane) cu regim de înălţime Sp+ P+3E+M (subsol parțial + parter + 3 etaje + mansardă). Acestor spaţii oocative li se adaugă şi cele eliberate de chiriaşi, din varii motive.

Pe lângă aceste spaţii locative noi, mai există aproape 70 care au fost eliberate în ultima perioadă, astfel că există locuinţe disponibile.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5