Liviu Dragnea: Port costumulul stră-străbunicului meu, care a fost haiduc. Eu vreau să ne iubim ţara şi tradiţiile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a dorit să onoreze manifestarea de la Năsăud, în straie populare, din Teleorman, pe care le avea de la familia sa. Acesta a menţionat că poartă cu mândrie costumul popular, mai ales că a fost îmbrăcat şi de un haiduc, adică de stră-străbunicul său.

„Avem costume care sunt mult mai vechi de o sută de ani. Sunt costume vechi, Liviu Vasilică, Dumnezeu să-l ierte, a muncit foarte mult să le scoată la iveală şi să le păstreze. Sunt mulţi oameni în judeţ care în continuare ştiu să le coasă, să le facă, să le menţină şi prin asta vreau şi eu să promovez  şi mai mult costumul nostru din Teleorman şi, în general, portul popular.

Îl am de la părinţi, de la familia noastră. E foarte vechi, a fost purtat şi de un haiduc. A fost stră-străbunicul meu”, a declarat Liviu Dragnea, menţionând că nu a mai purtat de multă vreme portul popular.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că nu este foarte interesat de stabilirea recordului mondial – chiar dacă a executat toate instrucţiunile organizatorilor – ci să participe la această sărbătoare a românismului, în condiţiile în care se spune că nu mai este de actualitate să vorbeşti de tradiţii sau de patriotism într-o lume a globalizării.

„Eu vreau să ne iubim foarte mult ţara şi tradiţiile”, a mai spus Liviu Dragnea. 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]