Locuitorii din Cetate, Feldru și Chiuza riscă amenzi din partea Aquabis dacă nu se racordează la rețelele de apă/canalizare

SC Aquabis SA trage un semnal de alarmă către locuitorii comunelor Cetate, Feldru şi Chiuza, localităţi unde au fost executate lucrări de reţele, branşamente şi racorduri de apă şi canalizare prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, însă populaţia nu s-a conectat la aceste facilităţi.

         „Locuitorii acestor localităţi pot beneficia de servicii de apă şi canalizare. Printr-un comunicat anterior, au fost rugaţi să se conecteze la aceste facilităţi în conformitate cu art. 31 alin. 14 din Legea 241/2006 modificată şi completată care stipulează că „utilizatorii persoane fizice şi juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansate care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural. În acelaşi comunicat mai făceam cunoscut faptul că nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2000 la 4000 lei, conform art. 39 alin. 5 din această lege. Precizăm că anunţul anterior a fost difuzat fiecărui locuitor al comunelor menţionate”, precizează ing. Ion Şandru, director general Aquabis.

         Potrivit acestuia, constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se va face, potrivit art. 40 alin. 2 din legea menţionată, de către perosnalul împuternicit al Gărzii Naţionale de Mediu. „Având în vedere că timpul acordat de 15 zile a trecut de mult (data difuzării informării anterioare a fost 22.08.2017) se va trece la aplicarea prevederilor legii, în perioada imediat următoare”, menţionează directorul general Ion Şandru.

 

 

.

Comentarii

11/10/17 10:20
Cititor din Nasaud

Pai vedeti ? Le pune statul pe banii lui astfel de amenajamente si ei nu se racordeaza, in timp ce in Bistrita si in celelalte orase, sunt zone intregi fara apa curenta, fara canalizare, fara gaz si chiar fara curent electric si pe oficialii nostrii-i doare fix undeva .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]