Locul I adus de un aparat minune micilor electronişti bistriţeni la Concursul Naţional de Electronică T.E.A.M

În perioada 27-29 noiembrie 2015, s-a desfăşurat la Botoşani ediţia a X-a, a Concursului Naţional de Electronică T.E.A.M.. Competiţia, cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei Cercetării şi Ştiinţei a fost organizat de Palatul Copiilor Botoşani, şi găzduit impecabil de sălile de conferinţe ale hotelului „Europa” din Botoşani. Concursul desfăşurat în preajma Zilei Naţionale a României, s-a constituit într-un adevărat “ tureu al campionilor anului 2015” în domeniul electronicii, reunind la start cele mai valoroase şi bine clasate echipaje în domeniul electronicii în competiţiile desfăşurate pe parcursul anului 2015. Au fost invitate şi au participat echipaje, nu doar din palatele şi cluburile copiilor ci şi din colegii naţionale, tehnice şi grupuri şcolare, din întreaga ţară, care au obţinut rezultate de excepţie pe parcursul anului 2015. Timp de două zile Botoşaniul a devenit un loc unde pasiunea şi aptitudinile micilor electronişti, şi-au dat mâna cu PERFORMANŢA.

Judeţul nostru, a fost reprezentat în această competiţie, de un echipaj format din elevii Rus Marius (clasa aXII-a), Dedean Alin Ignat şi Ureche Traian Ioan(ambii clasa aXII-a), elevi ce activează în cadrul Cercului de Electronică de la Palatul Copiilor Bistriţa coordonat de prof. Dorel Nicoară, şi provenind de la Colegiul Tehnic “Infoel” Bistriţa. La finalul probelor desfăşurate pe parursul a două zile, elevii bistriţeni au obţinut rezultate deosebite. Astfel elevii Dedean Alin Ignat au obţinut fiecarie câte un loc II şi un loc III, iar elevul Rus Marius s-a clasat pe locul I impresionând juriul cu o creaţie electronică de excepţie: o interfaţă generator de semnal-frecvenţmetru, destinată laboratoarelor şcolare. Originalitatea acestui aparat, constă în faptul că poate face din orice banal laptop sau calculator un instrument deosebit de precis util laboratoarelor de fizică şi electronică din şcoli, precum şi faptul că el este realizat în proporţie de circa 80% din componente electronice recuperate.

Echipajul judeţului nostru, a mai prezentat în competiţie şi un alimentator de precizie autoprotejat, destinat deasemenea laboratoarelor şcolare, astfel că în clasamentul general, a obţinut în cadrul secţiunii ,,Creaţie tehnică” onorantul loc I.

În asemenea ocazii, se cuvin aduse mulţumiri instituţiilor şi persoanelor care au făcut posibile aceste performanţe. O facem şi noi, mulţumind domnului profesor Rusu Constantin (C.T. “Infoel” Bistriţa) precum şi conducerii Palatului Copiilor Bistriţa (director- prof.dr. Mircea Gătej).

Prof. Dorel Nicoară –coordonator Cerc electronică din cadrul P.C. Bistriţa

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]