Loturile pentru cabane la Figa -pregătiri de licitaţie

Consiliul Local Beclean a aprobat concesionarea prin licitaţie publică a 200 loturi în suprafaţă de 182 metri pătraţi fiecare pentru construirea a tot atâtea cabane de agrement. Terenul aflat în imediata apropiere a parcului balnear face parte din domeniul public al oraşului. De asemenea aleşii locali beclenari au stabilit şi redevenţa anuală de 500 de lei, modelul caietului de sarcini şi al contractului de concesiune. De altfel acest subiect a fost dezbătut în detaliu într-o recentă şedinţă a legislativului local, unde primarul Nicolae Moldovan a explicat condiţiile de participare, drepturile şi obligaţiile celor care vor să devină beneficiari ai unui lot de teren pentru cabană în zona Parcului Balnear.

Într-o primă fază, se vor licita loturile de teren destinate cabanelor mai mari şi superioare calitativ. Prioritate au aceste cabane din lemn cu valori pornind de la 10.000 euro (plus TVA) bucata, pentru a atrage în zonă investitori puternici din punct de vedere financiar, care să contribuie la dezvoltarea turistică şi pentru a asigura o arhitectură cât mai frumoasă a zonei de cabane. Abia apoi, după ce cererea pentru loturi destinate cabanelor mari va fi epuizată, vor intra eventual la licitaţie loturile destinate construirii de cabane mai mici şi mai ieftine (2.000 - 4.000 de euro, după cum vor fi şi ofertele din partea constructorilor). Prioritate vor avea locuitorii din Beclean (inclusiv din cartierele adiacente) sau persoanele care desfăşoară activităţi comerciale în oraş, toţi urmând să primească puncte suplimentare la evaluarea dosarelor, dacă dovedesc o vechime de câţiva ani a existenţei sau activităţii lor pe aceste meleaguri. Oferta pentru construcţia cabanelor de lemn va veni din partea a cel puţin trei constructori de profil, dintre care unul şi-a amplasat deja modelul de cabană la intrarea în staţiune.

Fiecare beneficiar va plăti anual 500 lei/lot, sumă în schimbul căreia administraţia publică va asigura realizarea reţelelor de utilităţi în zona respectivă - apă, canalizare, energie electrică în dreptul cabanei, infrastructura de acces, amenajarea aleilor, iluminatul stradal şi paza zonei. Fiecare concesionar va avea de achitat în primul an o valoare suplimentată cu 300 de lei, în măsură să acopere cheltuielile de licitaţie, cele cu operaţiunile topo şi întocmirea caietului de sarcini.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5