Lt. col. Florin Furnea, instalat în funcţia de şef al Jandarmeriei bistriţene

Din această săptămână lt. col. Florin Furnea a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud, după susţinerea concursului la Bucureşti în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
După două luni în care a ocupat interimar această funcţie, numirea a avut loc în cadru oficial în prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, şefii instituţiilor din Ministerul Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării Naţionale de la nivel judeţean.
Lt. col. Florin Furnea, a absolvit în anul 1995 cursurile Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” din Bucureşti. Între anii 1995 şi 1998 a fost comandant de pluton şi de companie la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş.
În perioada septembrie 1998 - mai 2003, a ocupat funcţia de comandant de detaşament la Gruparea de Jandarmi Mobilă Mureş iar timp de zece ani, din anul 2003 până în luna mai a acestui an, a fost prim adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud.

Comentarii

25/07/13 09:44
... cititor ...

Sincere felicitari ! Este " omul potrivit... la locul potrivit " !
Este un ofiter de " moda noua ", cu o buna pregatire , experienta si orientare socio-profesionala ... si un lucru foarte esential, este si faptul ca din partea politicului si a subordonatilor domniei sale, nu exista sa le spunem... " comentarii si reactii negative "... ceea ce este foarte important si care sunt calitati necesare unui comandant militar cu misiuni specifice intr-un " mediu eminamente ... civil " .
Daca la infiintare, in Bistrita era o "Jandarmerie" care efectiv "bajbaia" ... prin noianul de atributiuni si competente profesionale, intr-un conflict ascuns si nedeclarat... dar existent... cu structurile de politie... actualmente, Jandarmeria Bistriteana, este un colectiv de ofiteri si subofiteri bine pregatiti in domeniul lor de aplicatie ,bine inchegat si capabil sa fie cu adevarat IN SLUJBA CETATEANULUI ... de "jos si pana sus " si sfatuiesc publicul larg, sa aiba totala increderea in aceasta institutie militara cu competente "in civil"... pentru ca intotdeauna jandarmii vor fi langa, alaturi sau in sprijinul celor care le solicita ajutorul , chiar si in domenii unde inca competentele socio-profesionale nu sunt bine lamurite si delimitate.
Inclin sa cred, ca asa cum a fost traditia istorica a poporului roman, in viitorul apropiat, cum am mai anticipat si alte aspecte importante in reorganizarea acestei structuri militare inca de la inceput, aceasta structura va fi de fapt "Politia Nationala din mediul rural " , in paralel cu structura de gestionare a starilor de "urgenta" la nivel judetean sau national.
Inca o data, felicitari tuturor si ca simplu cetatean, apreciez si am speranta ca nu va trece mult, cand aceasta structura va concura in egala masura cu Jandarmeria Franceza... , in cadrul Sistemului National de Politie a Statului Roman ,cum ar fi normal si firesc sa se intample !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5