Bistriţa în cotidian

Lucrări de reabilitare străzi şi parcări

„Programul de reabilitare străzi şi parcări pe 2010 – ne spune viceprimarul George Avram, prevede lucrări de reabilitare străzi şi parcări cu deosebire în cartierul Ştefan cel Mare, dar şi în alte zone: Plopilor, Aleea Tihuţa, Aleea Fântânele, lucrări ce constă în desfiinţarea trotuarelor dintre blocurile de locuinţe în scopul lărgirii carosabilului şi a spaţiilor de parcare şi, totodată turnarea de asfalt pe spaţiul carosabil”.

- Dar, e bine că se renunţă la trotuare?

George Avram: - A, să nu se înţeleagă altceva. Aici, între blocuri, într-un spaţiu restrâns, cu alei şi căi de acces scurte – de la o scară la alta de bloc – nu e neapărat nevoie de „trotuare”. Au apărut necesităţi noi. Locatarii înşişi reclamă un spaţiu mai larg pentru parcarea propriilor autoturisme. Renunţând la aceste „trotuare” se câştigă spaţiu – cum spuneam – atât pentru carosabil, cât şi pentru parcări auto. S-a optat pentru folosirea la maximum a spaţiului.

Sunt lucrări de reabilitare, întrucât toate aceste suprafeţe de care vorbim sunt degradate, cu gropi, şi vor fi reabilitate… Vor fi trasate marcaje, încât parcările vor îndeplini standardul cerut…

Joi, 22 iulie, am descins la punctele de lucru din Ştefan cel Mare. În Aleea Plăieşului, unde se apropie de final turnarea asfaltului şi unde la precedenta noastră vizită se… escavau trotuarele. Într-adevăr, a rezultat o suprafaţă apreciabil mai mare şi aici se vor marca locurile de parcare. În continuare, la câţiva paşi, în Aleea Spătarului, se execută acelaşi tip de lucrare. Cupa escavatorului rupe, bucată cu bucată, trotuarul pentru a lărgi spaţiul. Directorul D.S.P., Ioan Creţiu, pe care-l întâlnim aici, apreciază că lucrările de reabilitare a căilor de acces şi amenajare spaţii de parcare din cartierul Ştefan cel Mare, începute cu circa o lună de zile în urmă, se vor încheia spre sfârşitul lunii august. Vor urma celelalte zone.

Conform datelor puse la dispoziţie de către viceprimarul George Avram, programul pe 2010 prevede în municipiu un număr de 34 de străzi şi parcări pentru reabilitare, care însumează 18.192 mp, lucrări reabilitare carosabil şi 5.007 mp trotuare ce vor fi desfiinţate, dând posibilitatea amenajării locurilor de parcare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]