Lucrările de modernizare a drumului spre Cormaia, recepţionate oficial

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, specialişti ai Serviciului Administrare, Drumuri, Lucrări Publice, ai Inspectoratului Teritorial în Construcţii, ai firmei de proiectare, dar şi ai firmei de construcţii, membri fostului Consiliu Local Sângeorz-Băi au dat curs invitaţiei primarului Roland Venig, la recepţionarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal ce asigură legătura cu localitatea Cormaia.

Practic, a fost ultima investiţie recepţionată de primarul Venig, la eveniment participând şi Traian Ogâgău, cel care urmează a fi învestit în funcţia de primar al oraşului-staţiune.

         „Aşa cum am promis oamenilor judeţului Bistriţa-Năsăud, continuăm munca. E o mare bucurie pentru mine faptul că suntem la recepţia unei lucrări extraordinare. Aş vrea să-l felicit pe Roland pentru că-şi încheie mandatul într-un mod frumos, recepţionând un drum care era foarte important pentru oraşul Sângeorz-Băi, pentru această zonă. E o investiţie sprijinită de către Guvernul Ponta, de aproximativ 2 milioane de euro, executată foarte bine de compania Frasinul şi mă bucur foarte mult că în judeţul nostru sunt companii care pot rivaliza cu orice altă multinaţională. Aş vrea să-l felicit pe domnul director Iacob Larionesi pentru calitatea lucrărilor şi pentru rapiditatea cu care au fost executate. E o lucrare complexă, pe o lungime de aproximativ 5 km, dar cel mai important lucru este faptul că drumul este protejat, fiind trei kilometri de consolidări de mal prin gabioane”, a declarat, la Cormaia, preşedintele Radu Moldovan.

         Şeful CJ BN a menţionat că această zonă a judeţului are şansa de a se dezvolta, prin promovarea turismului, asta pentru că în zonă este atât infrastructura de apă-apă uzată, cea rutieră, dar şi reţea electrică de medie tensiune (până la Km 8).

         Primarul Roland Venig a menţionat că există deja proiecte ale investitorilor privaţi în această zonă de la Cormaia iar, spre bucuria acestuia, toţi sunt din Sângeorz-Băi. „Va fi o investiţie foarte importantă în turism la Podul Cormăiţei. Este premisa să se dezvolte turismul pentru că este zona cea mai curată şi mai grozavă a oraşului Sângeorz-Băi. Mulţumesc întregului Consiliu Local Sângeorz-Băi, din mandatul trecut, că am crezut împreună în acest lucru, că nu am făcut rabat de la calitate. Iniţial ne gândeam să asflatăm peste beton, dar totul a fost extras şi s-a realizat o fundaţie aşa cum trebuie. Urez succes noului consiliu în ceea ce va întreprinde şi să ne ajute Dumnezeu să mai inaugurăm investiţii frumoase şi importante, cum va fi Casa de Cultură”, a menţionat, pe final de mandat, Roland Venig. Nu în ultimul rând, primarul actual al Sângeorzului a felicitat firma Frasinul pentru faptul că a reuşit să finalizeze această lucrare în mai puţin de jumătate de an, asta pentru că doar în 18 decembrie 2015 a fost semnat contractul. „Dacă era reţea de apă şi canal în Sângeorz Băi, aşa arăta şi oraşul”, a mai spus Roland Venig.

        Radu Moldovan: Voi fi un partener pentru toţi cei care vor să facă ceva pentru judeţ şi oameni

         Viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a precizat că alegerile s-au încheiat pe 5 iunie, cetăţenii au decis într-un anumit mod, iar toţi cei care au primit încrederea cetăţenilor – consilieri locali, judeţeni, primari – au o singură misiune, aceea de a face tot ce ţine de ei pentru a dezvolta comunităţile. „Aşa cum am fost alături de toate comunităţile în primul mandat, dacă voi primi şi girul consilierilor judeţeni – pentru că eu mai am un pas de făcut – voi fi un partener pentru toţi cei care vor să facă ceva pentru judeţ şi oameni”, a menţionat Radu Moldovan.

         În context, preşedintele CJ a explicat că aşteaptă eliberarea autorizaţiei de construire din partea Ministerului Transporturilor pentru tronsoanele de pe DN 17C şi DN 17D, investiţii extrem de importante pentru această zonă şi nu numai.  În ceea ce priveşte lucrările de pe CL 6 – Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în zona Năsăud – Sângeorz Băi, acestea ar trebui finalizate în 2017, remarca Radu Moldovan, asta dacă licitaţiile vor fi soluţionate în timp util, la fel şi procedurile ulterioare de achiziţie publică.

.

Comentarii

14/06/16 18:15
cetatean

Nu vad soboru cu popci. Unde-s....in sant ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]