Lucrările la Blocul operator centralizat de la Spitalul Judeţean, în stadiu final

Blocul operator centralizat a intrat în ultima fază a lucrărilor de construcţii, şi anume turnarea pardoselilor. La finele săptămânoo, în şase din cele 8 săli de operaţie se finalizase această operaţiune, preciza Gabriel Lazany, directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Săptămâna trecute a fost recepționat și făcut instructajul preliminar al primului lot de aparatură medicală pentru electrochirurgie care face parte din dotarea Blocului operator centralizat.

După ce noua Secţie de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost recepţionată în iunie 2015, în prezenţa fostului ministru al Sănătăţii, în perioada următoare vfi finalizat şi Blocul operator centralizat. Ambele investiţii au fost incluse în amplul proiect de supraetajare a unui pavilion a Spitalului Judeţean de Urgenţă de la P + 2 la P + 4. Investiţia este realizată de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa cu finanţare de la Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, având o valoare de aproximativ 5 milioane euro.

Blocul operator centralizat cuprinde 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie, şi anume 3 săli operaţii pentru Chirurgie generală, 2 săli operaţii pentru Ortopedie-traumatologie, o sală de operaţii pentru Urologie, o sală de operaţii pentru Oftalmologie, o sală de operaţii pentru O.R.L şi o Staţie de sterilizare proprie a Blocului operator. Fiecare sală de operaţii este o structură complexă care cuprinde şi spaţiile anexe aferente, cu filtru sanitar pentru pregătirea medicilor, sala de pregătire preoperatorie a bolnavului, sala de trezire postoperatorie şi spălător pentru instrumentar.

         În plus, prin proiect se prevede şi dotarea acestui Bloc operator, cu mese de operaţii, lămpi scialitice, o unitate de electrochirurgie cu sistem de furnizare argon medical şi evacuator de fum; 2 platforme electrochirurgicale de înaltă performanţă destinate procedurilor chirurgicale complexe endoscopice si deschise, având opţiunea de tăiere şi coagulare, funcţionalitate bipolară, sigilare vasculară şi fuziune tisulară; 2 platforme electrochirurgicale monopolare/bipolare; oximetru cerebral; un aparat de măsurare uniemisferică a profunzimii anesteziei; 2 sisteme de anestezie şi monitorizare complexă; o trusă de laparoscopie pentru intervenţii chirurgicale; centrală triplex de producere oxigen medical şi o staţie de sterilizare.

La etajul  IV al acestui pavilion au fost amenajate 31 saloane pentru pacienţi.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5