alp

Ludovic Orban: Liviu Dragnea se simte cu musca pe căciulă

Invitat la festivalul CUNUNA GRÂULUI din comuna Spermezeu, președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut câteva comentarii cu privire la situația din PSD, acuzând partidul de guvernământ că pune botniță presei libere, președintele Dragnea fiind considerat unul din marii vinovați de ceea ce se întâmplă acum în mediul politic.

 „Sunt câteva concluzii pe care le-am tras. Prima concluzie este că Dragnea se simte cu musca pe căciulă. A doua concluzie pe care am tras-o este că actualul partid de guvernământ este în stare să folosească orice instituție a statului pentru a pune botniță presei libere, pentru că nu poate să-mi spună nimeni că este o întâmplare, o coincidență, controlul efectuat de ANAF la Rise Project exact în ziua în care trebuiau să facă dezvăluiri despre afacerile șefului PSD. De altfel, se și știe că atât Grindeanu, cât și Tudose (fostul și actualul premier — n.r.) au încercat să îl schimbe pe șeful ANAF și nu au reușit, pentru că a fost ținut în funcție de Dragnea. Eu vă spun că nu sunt numai dezvăluiri, eu cred că până și copiii știu în Teleorman, că Tel Drum este al lui Dragnea, acesta este secretul lui Polichinelle, și că, de fapt, este vaca de muls a PSD. Acum, sigur, trebuie probe”, a afirmat Orban, cu ocazia unei vizite în județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit celor spuse de noul șef al liberalilor la nivel național, doar o  „mobilizare generală a opiniei publice” este în măsură să contracareze o parte din măsurile anunțate de PSD în programul de guvernare, enumerând în acest sens, printre altele, impozitul pe gospodărie și impozitul pe cifra de afaceri.

O mobilizare generală a opiniei publice, care deja se simte, nu numai mediul de afaceri, și orice om care are cât de cât… Cu siguranță, dacă există o mobilizare generală, după părerea mea nu vor adopta aceste măsuri. De altfel, vedeți că deja au început să apară ezitări în declarațiile publice ale liderilor. Sigur, nu înseamnă că au renunțat, pentru că ei au deja de plătit o notă de plată pentru măsurile pe care le-au luat — legea salarizării în sectorul public, creșterea punctului de pensie la 1.000 lei. Deja sunt niște note de plată care trebuie plătite și nu au de unde, pentru că se vede din economia reală care este răspunsul la toată demagogia lor populistă”, a conchis Orban.

 

.

Comentarii

12/07/17 08:53
Cititor

Pai, eu cred ca absolut nici un politruc nu exista sa nu i se fi pus ... macar "o musca pe caciula "... , pentru ca asa cum a afirmat domnul Basescu, nu cred ca am avut vreodata si nici n-avem " ingeri " pentru functiile de demnitate publica ... ! Astia suntem, ptr ca asta-i " boborul roman " si-i " calul... pe calul... pe calul... calare " ( stiti Dvs ... a lui ex Paunescu ) !

12/07/17 11:11
Vizitator

Liviu Dragnea, pentru a scăpa de puşcărie şi pentru a-şi salva averile, nu s-ar da la o parte de la nimic. Ca si cum Romania nu ar avea alte prioritati, imediat ce a ajuns la putere, Guvernul Grindeanu a incercat sa umble la temelia statului de drept prin introducerea pe furis a Ordonantei 13, in sedinta de guvern "noaptea ca hotii". Numai vigilenta presedintelui Klaus Iohannis si amplele proteste de strada din capitala si din marile orase au dus la retragerea controversatei ordonante si restabilirea ordinii de drept. Dar, pericolul nu a trecut.
Guvernul Tudose vrea să abroge legea care nu-i dă voie lui Liviu Dragnea să fie prim-ministru şi face altă lege care sa-i permită.
Proiectul de lege pregătit de actualul executiv abrogă Legea 90/2001, care interzice unei persoane condamnate penal să fie membru al Guvernului. Modificarea propusă de Guvernul Tudose va excepta de la această interdicție persoanele care s-au reabilitat.

Liviu Dragnea, este în imposibilitatea de a ocupa fotoliul de prim-ministru ca urmare a condamnării sale definitive, în aprilie 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul referendumului de suspendare a președintelui Băsescu, fiind găsit vinovat de folosirea influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.
Având în vedere că, după cei doi ani de condamnare cu suspendare, Liviu Dragnea are și o perioadă de probă de 3 ani în care nu poate suferi vreo altă condamnare, reabilitarea liderului actual al PSD poate surveni abia în 2021 în cazul în care între timp nu intervine o amnistie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]