No comment

Ludovic Orban: Putem câştiga alegerile prezidenţiale fără să facem alte acţiuni de mişcare politică

Jurnalist: Cum va arăta scena politică după 25 mai, pentru că PNL-ului de unul singur îi va fi imposibil să învingă PSD-ul la alegerile prezidenţiale? Cum se vor reconfigura listele prietenilor comuni?

Ludovic Orban, deputat PNL: Obiectivul PNL este de a câştiga alegerile prezidenţiale şi de a învinge PSD-ul. Cum se va realiza acest lucru, nu vă pot spune eu astăzi. Ce vă spun e că putem câştiga alegerile prezidenţiale fără să facem alte acţiuni de mişcare politică. Singurul lucru care trebuie să se întâmple: candidatul care ajunge în turul doi în bătălie cu candidatul PSD să fie sprijinit de toate celelalte forţe politice, mai bine zis de toţi alegătorii celorlalte forţe politice.

Oricum, vă dau aşa un exemplu. Eu, când îl aud pe Băsescu de unificarea dreptei,chiar îmi pare ridicol şi penibil. Cum să vorbeşti tu Băsescu şi tu Udrea de unificarea dreptei, când tu în ultimele şase luni nu ai făcut altceva decât să fărâmiţezi dreapta. Ai rupt unul dintre partidele de dreapta. Tu ai fărâmiţat dreapta politică în mod intenţionat şi ai fărâmiţat numai pentru că PDL nu a acceptat să răspundă la ordinul comandatului de a alege ca preşedinte al PDL pe Elena Udrea. Dintr-un capriciu de natură personală a dus la fărâmiţarea unui partid politic, aşa zis de dreapta. Eu cred că ecourile internaţionale socialiste mai răsună în inima multora cei care spun astăzi că sunt de dreapta, dar Traian Băsescu şi Elena Udrea sunt ultimii care pot să vorbească de unificarea dreptei.

La ora actuală se poate ajunge la o înţelegere, prin care candidatul dreptei, cel mai bine plasat, să fie sprijinit de toţi ceilalţi. Eu vă spun că în cazul unor formaţiuni politice, acest lucru se va întâmpla, indiferent ce vor zice liderii lor politici. Eu mă îndoiesc că cetăţeanul care este conştient de pericolul PSD va sta acasă în turul doi. Partiduleţe astea, Forţa Civică şi Partidul Mişcarea Populară, dacă nu vor trece pragul electoral, se vor duce către PSD, pentru că voturile se redistribuie, iar prin redistribuire, iar la redistribuiţie, partea leului o ia partidul care se află pe primul loc. Eu le recomand să voteze cu partide solide de dreapta, care au garanţia că sunt implicate în bătălia anti-PSD, în mod serios, şi care sigur vor trece pragul electoral. În primul rând să voteze cu PNL.

PNL va obţine peste 20% la aceste alegeri

Jurnalist: Scenariul cu domnul Iohannis preşedinte PNL…

Ludovic Orban: PNL va obţine peste 20% la aceste alegeri pentru Parlamentul European.

Jurnalist: Deci, rămâne doar un scenariu…

Ludovic Orban: Sunt doar speculaţii, care de fapt nu sunt făcute de prieteni politici, ştiţi foarte bine lucrul acesta. Domnul Iohannis a spus un singur lucru când a fost întrebat ce face, dacă domnul Crin Antonescu îşi dă demisia. Ce faceţi? Păi, o să rămân eu preşedinte interimar, pentru că e prim-vicepreşedinte şi prin statut, când preşedintele pleacă, îţi rămâne cineva interimar, iar de la această speculaţie s-a creat o întreagă teorie. PNL, după opinia mea, va obţine 20% şi nu trebuie să alimentăm niciun fel de discuţie, nici un fel de speculaţie, care în momentul de faţă fac rău PNL şi imaginii sale în faţa cetăţenilor.

Comentarii

16/05/14 14:44
Vizitator

”Câinele moare de alergătură și prostul de grija altuia” este o zicală care se potriveste perfect in cazul lui Ludovic Orban. In loc sa fie ingrijorat de PNL care in prezent sta destul de prost in sondaje, el nu mai poate de faptul că Traian Băsescu şi Elena Udrea au fărâmiţat PDL-ul. Ei bine, chiar asa fărâmiţat cum este in unele sondaje PDL-ul sta ma bine decat PNL-ul. Pe de alta parte nici Crin nu se simte prea bine in postura de candidat prezidentiabil, fiind usor depasit in sondaje de MRU. Cu toate astea, Ludovic se lupta cu Basescu si Udrea, la fel ca legendarul Don Quijote care lupta cu morile de vânt, fara sa vada ca de fapt cel mai mare pericol pentru prezidentiale este Ponta. Cat despre optimismul lui Orban ca PNL va obţine peste 20% la aceste alegeri pentru Parlamentul European, s-ar potrivi cu zicala "Vrabia, malai viseaza".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5