Luni seara, ursul a dat iama în oi, la Delureni!

 

De parcă nu ar fi suficiente problemele pe care crescătorii de animale le au în această perioadă, cauzate de infecţia cu Coronavirus şi implicit decretarea Stării de urgenţă, închiderea piețelor și o situație incertă pentru comerțul dinainte de Paște, şi animalele sălbatice au început să dea iama în turmele din judeţ.

               Până nu demult, ursul cobora la câmpie doar toamna, la bucate. Acum a venit la stână direct din bârlog, după ce a ieşit din hibernare. Un astfel de caz s-a întâmplat luni seara, după ora 21, dar înainte de ora 22, "când intrau în vigoare restricţiile de deplasare", la Delureni, în comuna Urmeniş, unde un crescător de ovine a rămas, dintr-o lovitură, fără şase oi şi ceva miei.

Omul a anunţat Primăria Urmeniş. „Am făcut toate demersurile pentru constituirea comisiei, în vederea obţinerii de despăgubiri. Am sesizat Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Forestieră şi Direcţia Silvică Bistriţa”, ne-a declarat primarul Dumitru Tomşa.

                Fermierii se plâng că efectivele de urşi au crescut foarte mult în judeţul nostru, dar şi la nivel naţional, iar ONG-urile apără mai mult viaţa acestor animale decât pe a oamenilor. 

Comentarii

26/03/20 09:57
cititor

( ... Mosu... Martin ... )
Halloooooo.... n-am venit ptr internare , ci ca sa-mi fac si io CUMAPARATURILE si ma grabesc ca n-am voie numai intre orele 11,00 - 13,00 !
Stati linistiti ca 50% o sa va dea statul si 50% o sa va dau io ... ( zice... tinand degetul mare pus intre degetele aratator si inelar de la ... laba din fatza ... ) .
Sa mai si radem ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5