Magia unei călătorii în Bucovina

          De multe ori, ritmul agitat ce este impus în mediul urban, poate deveni un important factor de stres. Claxoanele de mașini, lumea mereu pe fugă, betonul încins, toate acestea împing spre o evadare din acest mediu și găsirea liniștii. Ce alt moment poate fi mai bun decât o călătorie?

          Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone din România. Bogăția de tradiții și de peisaje mirifice poartă turiștii într-o lume magică și îi deconectează de toate grijile. Una dintre cele mai bune alegeri de cazare este pensiunea „Inima Bucovinei”, care este situată, așa cum îi spune și denumirea, în centrul tuturor obiectivelor importante de pe aceste meleaguri.

          Ce înseamnă Bucovina?

          Bucovina este una dintre cele mai cunoscute zone din țară. Acesta este locul unde se îmbină foarte armonios natura și tradiția. Diversitatea peisajelor, a formelor de relief, a faunei și a florei, este amestecată cu obiectivele istorice, tradițiile foarte bine conservate și arta culinara extraordinară, specifică zonei.

          Nu se poate menționa Bucovina fără să se facă amintire la mănăstirile pe care le are și bogata istorie din spatele lor. Mănăstirea Voroneț cu a sa fascinantă și unică nuanță de albastru, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Humor, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Sucevița și multe altele, toate se află în acest ținut. Din motive lesne de înțeles, Bucovina mai poartă și denumirea de Ținutul Mănăstirilor.

          Bogăția pentru cultură se regăsește în obiceiurile conservate cu mare atenție, precum arta olăritului, încondeiatul ouălor, pasiunea pentru muzica de folclor și a portului național, o scurtă listă din multele obiceiuri rămase.

          Alegerea unui spațiu de cazare

          Nimic nu poate fi mai frumos decât alegerea unui spațiu de cazare care să poarte turistul cât mai aproape de tradiție și viața bucovineană. La acest capitol excelează pensiunea „Inima Bucovinei”. Aceasta reușeste să combine cu eleganță și bun gust aspectul rustic și cu cel modern. Aflată în apropierea unei păduri, se oferă o imagine vizuală extraordinară, iar bogăția naturii este ușor de simțit. În felul acesta, se asigură o apropiere de obiceiurile zonei și îi poartă pe vizitatori într-o lume primitoare, caldă și liniștitoare.

          Unde este situată „Inima Bucovinei”?

          Inima Bucovinei se află în localitatea Frasin, din județul Suceava. Aceasta este localizată central față de un număr important de obiective turistice, ca de exemplu, se află la 7 km de Voroneț, la 22 km de Mănăstirea Humorului, la 24 km de Moldovița, la 55 km de Sucevița, la 88 km față de Putna, la 44 km față de Cetatea de Scaun sau 35 km până în orașul Marginea, care este bogat în tradiția olăritului. În felul acesta se poate observa că este o locație din care se poate ajunge cu ușurință la orice obiectiv care se dorește a fi vizitat.

          Cum se poate ajunge la această pensiune?

          Fiind o zonă foarte importantă din punct de vedere turistic, accesul la această pensiune se face cu o mare usurință. În funcție de locul de plecare și mijlocul de transport folosit, durata de acces poate diferi, astfel încât: dacă se folosește mașina, de la București se va face cam 5 ore și 30 de minute, iar de la Suceava aproximativ 30 de minute. Folosind trenul se poate ajunge acolo la aceeași durată a timpului. De asemenea, se poate ajunge și cu un avion ce va ateriza la aeroportul din Suceava. Pentru un zbor București – Suceava, durata călătoriei este de aproximativ o oră. Foarte important de precizat este faptul că această pensiune poate pune la dispoziția clienților, la cerere, transport de legătură de la aeroport și spre aeroport.  

          Cum este aceasta dotată?

          Spațiul de cazare oferit de „Inima Bucovinei” pune un mare preț pe confort, având 1 apartament și 10 camere duble, fiecare dotate cu un grup sanitar în interiorul lor. Condițiile oferite sunt foarte bune din punct de vedere calitativ și al ofertei de prețuri, realizându-se un raport între calitate și cost foarte ridicat. Nu lipsește accesul la telefon și la internet. De asemenea, „Inima Bucovinei” deține și un spațiu de joacă pentru cei care vin cu copiii. Se pot face rezervări pentru tren sau avion și se pot oferi numeroase informații turistice.

          Ce activități se pot realiza?

          Pe lângă un ospăț cu bucate alese dintr-un meniu bucovinean și tradițional românesc, serviciile oferite de această pensiune sunt pe cât de bune, pe atât de diverse. De exemplu, pentru cei care vin în grupuri se poate organiza o cină câmpenească, un grătar în aer liber, un foc de tabără, iar acestea pot fi însoțite, la cerere, de muzică tradițională susținută de formații folclorice de-ale locului. De asemenea, se mai poate organiza un tur al mănăstirilor, pentru cei care doresc să pătrundă în adâncul spiritului religios sau un program de încondeiat ouăle, realizat de o maestră.  

          Activitățile sunt diverse, lista fiind mult mai lungă. Se poate face o plimbare cu ATV-ul sau mountain bike-ul, se poate călări, se poate face rafting, se poate pescui sau se poate juca paintball. Aflându-se în apropierea unei zone de munte, în sezonul rece se poate și schia. De altfel, pentru cei dornici de adrenalină, se poate face și o plimbare cu parapanta.

          Cert este că Bucovina este un ținut deosebit, unde se adună tot ce poate fi mai bun din punct de vedere al peisajelor, al tradițiilor, al mâncărurilor și al activităților ce pot fi realizate pentru a „evada”.

           Date de contact „Inima Bucovinei”

           Telefon: 0230340067

           E-mail: [email protected]

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5