Mai aproape de Paşti, la ”Casa cu lei”

Centrul de artă ”Casa cu lei” Bistriţa găzduieşte expoziţia”Dar din dar se face Rai” organizată de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” şi Societatea scriitorilor bistriţeni ”Conexiuni”.
Vernisajul a fost făcut de directorul Centrul Cultural Municipal, Dorel Cosma şi părintele Nicolae Feier. Impresionează icoanele semnate de Mariei Olteanu, care oglindesc pe simezele bistriţene frumuseţea luminii prin chipuri de sfinţi. De altfel toţi cei prezenţi au avut cuvinte de laudă la adresa artistei, una dintre cele mai cunoscute din Bistriţa, dar şi din Ardeal. Cu o tradiţie de sute de ani, ouăle încondeiate din Bucovina au fost aduse şi ele în expoziţie, alături de obiecte sculptate în lemn (Florin Cramariuc), ţesături şi alte obiecte de artizanat ale Asociaţiei Meşterilor Populari din Bucovina.
Elena M. Cîmpan, preşedinta Societăţii “Conexiuni”, moderatoarea evenimentului, a invitat scriitorii să recite din creaţia proprie, tematica fiind “Cuvântul cel Sfânt”. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de muzica violonistulului Florin Vlad. Expoziţia poate fi vizitată şi în Săptămâna Luminată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]