Mai multe secţii de votare din judeţ au solicitat suplimentarea tipizatelor pentru declaraţia pe propria răpundere

Circa şase secţii de votare au solicitat suplimentarea formularelor tipizate ale declaraţiei pe propria răspundere pe care cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu trebuie să le completeze pentru a putea vota.

          “Declaraţiile pe propria răspundere s-au epuizat la mai multe secţii de votare, în mediul rural primiseră iniţial câte 30, iar în mediul urban, câte 40. S-au suplimentat la cererea preşedinţilor secţiilor de votare. Cred că au cerut vreo 6-7 secţii, atât din mediul rural cât şi din mediul urban. Pentru cei care au posibilitatea, se poate multiplica declaraţia. O parte din secţiile din mediul rural nu au copiator şi atunci nu s-a dat voie să se apeleze la un copiator din afara şi s-au transmis materialele de către Prefectură”, a declarat judecătorul Gabriela Frenţiu, locţiitor în cadrul Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud.

          Întrebată despre numărul mare al celor care au votat în altă localitate decât cea de domiciliu, cum este cazul Şintereagului, unde figurează 250 persoane, judecătorul Gabriela Frenţiu a menţionat că legea electorală spune că persoanele care sunt omise din listele electorale permanente sau îşi au domiciliu în altă comună pot să voteze. “Dau această declaraţie pe propria răspundere care intră în baza de date a Autorităţii Electorale Permanente. În măsura în care se confirmă că au votat în două sau mai multe locuri răspund penal. Nu au fost sesizări, singura a fost cea a PMP”, a explicat judecătorul Frenţiu.

***

Românii care nu se află în localitatea de domiciliu pot să voteze la orice altă secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5