Măiereanca Alexandra Bindiu, singura cu media 10 de admitere la liceu. Vezi unde îşi va continua studiile

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice.

În Bistriţa-Năsăud, singura medie de admitere de 10 este cea a Alexandrei Liliana Bindiu de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, care a avut 10 atât media de absolvire a ciclului gimnazial, cât şi media la evaluarea naţională.

         „Prima opţiune este Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa, la profilul Ştiinţele naturii. Nu am optat pentru matematică-informatică, pentru că, deşi mi-a plăcut foarte mult şi matematica, nu mă văd în viitor în domeniul IT. De aceea, am ales Ştiinţele naturii, pentru fizică, chimie, biologie. Poate că voi opta, la finalul liceului, pentru Medicină”, ne-a declarat Alexandra Bindiu.

         De altfel, eleva din Maieru a fost o prezenţă constantă la fazele naţionale ale olimpiadelor de limba şi literatura română, anul acesta participând la Olimpiada Naţională de Lingvistică. De asemenea, Alexandra „nu a ratat” nici concursurile pluridisciplinare judeţene şi interjudeţene.

         „Vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor  care m-au îndrumat la Maieru şi în special prof. Elena Ursa (de limba şi literatura română),  prof. Adela Cotul (matematică), prof. Cirilă Mureşan (fizică) şi prof. Claudia Dunca (limba franceză). Nu am făcut meditaţii suplimentare, doar ceea ce am învăţat la clasă şi acasă, singură”, ne-a spus eleva de 10 din Maieru.

         Alexandra a mai avut şi câte o notă de 9, care a ambiţionat-o şi mai tare pentru a ajunge la media 10. „Primul 9 a fost o mare surpriză pentru mine, fapt ce m-a ambiţionat mai mult. Când nu învăţ, în timpul liber, ies cu prietenii mei, ne plimbăm”, a adăugat ea.

         În ceea ce priveşte vacanţa, după procedura admiterii la liceu, Alexandra Bindiu va pleca în concediu cu părinţii şi cu fratele ei, din cls. a III-a.

         Nu în ultimul rând, merită felicitaţi şi părinţii măierencei, mama fiind asistent social, iar tatăl, asistent veterinar.

*** 

Mâine  se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal. Admiterea la liceu se desfășoară în trei etape, în perioada 3-15 iulie, 15-30 iulie și 1 august-4 septembrie. Va mai exista și o repartizare pentru admiterea pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă în perioada 21-24 iulie.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9 — 11 iulie au avut loc înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6 — 8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]