alp

Maiorul Gabriel Bălăiu, la antrenamentele Forţei de Jandarmerie Europeană – în Spania

Căpitan Bogdan Ştir - ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul I.G.J.R., împreună cu maior Sorin Despina - ofiţer specialist în cadrul Revistei Jandarmeriei din IGJR şi maior Gabriel Bălăiu - ofiţer specialist comunicaţii din cadrul I.J.J. Bistriţa Năsăud, au participat la exerciţiul de antrenament al Forţei de Jandarmerie Europeană (FJE), organizat la Logroño, în Spania.

Ofiţerul din cadrul Jandaremriei bistriţene a făcut parte din statul major al exerciţiului, ocupând funcţia de adjunct al şefului biroului comunicaţii şi informatică.

Tema exerciţiului de antrenament a constat în dislocarea într-un teatru de operaţii a Forţei de Jandarmerie Europeană, in calitate de componentă de poliţie a Misiunii Uniunii Europene EUFOR-L, ce îşi asumă obligaţia de a menţine pacea, de a monitoriza şi implementa acordul de încetare a focului între părţile beligerante, asistându-le în dezvoltarea şi implementarea unui plan de menţinere a păcii, având de asemenea, atribuţii executive de poliţie, în special în domeniul gestionării crizelor şi fenomenelor de tulburare a ordinii publice.

Activitatea ofiţerului din cadrul Biroului Comunicaţii şi Informatică a constat în verificarea sistemului de comunicaţii pus la dispoziţie de partea spaniolă, în calitate de naţiune furnizoare a suportului logistic.

Ofiţerii participanţi la exerciţiul de antrenament vor primi câte un certificat de participare, ce va fi trimis ulterior în România şi care atestă pregătirea necesară în vederea îndeplinirii misiunilor de gestionare a crizelor într-un teatru de operaţii internaţional, sub egida Forţei de Jandarmerie Europeană. Participanţii la exerciţiul internaţional (mai mult de 200 de persoane) au provenit din 11 ţări: România, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, Turcia, Lituania, Polonia, Germania, R. D. Congo, cu precizarea că ultimele două ţări menţionate au participat în calitate de observatori. În cadrul statului major au fost implicaţi şi reprezentanţi ai Comandamentului Permanent al Forţei de Jandarmerie Europeană de la Vicenza (ofiţeri din Olanda, Italia, Portugalia, Franţa si Spania). Ofiţerii dislocaţi în cadrul statului major au efectuat activităţi de organizare a atribuţiilor pe fiecare linie de muncă specifică, sub coordonarea atât a şefului de stat major al exerciţiului, cât şi a comandantului forţelor FJE.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]