Mame şi taţi trimişi în judecată de procurori pentru înşelăciune la obţinerea indemnizaţiei de creşterea copilului

Cinci persoane au fost trimise în judecată luna trecută de către procurori, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals. Acestea ar fi prezentat la două primării de pe Valea Ţibleşului acte necorespunzătoare adevărului, obţinând anumite sume ca indemnizaţie de creştere a copilului.

         Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, este vorba despre patru persoane – 3 doamne şi un soţ – care ar fi prezentat „acte  necorespunzătoare adevărului” la Primăria Târlişua. Astfel, C.A.M.  a obţinut în perioada 2010-2011 cu titlu de indemnizaţie de creştere a copilului suma de 13.591 lei, P.N. – 11.100 lei (2010-2011), M.M. a obţinut pentru soţia sa suma de 13.581 lei (2008-2009), iar S.L. – 8961 lei (2010-2011).

         La Primăria Uriu s-a prezentat domnul B.I., care, la fel, a prezentat acte necorespunzătoare adevărului, în anul 2010, pe baza cărora a obţinut suma de 8400 lei cu titlul de indemnizaţie de creştere a copilului. 

Altfel, în luna martie, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate 602 cauze. Prin rechizitorii sau acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, s-a dispus trimiterea in judecată a 96 inculpaţi în 84 cauze.

Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra vieţii, contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia pe drumurile publice. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]