Manager bistriţean, concerte la New York şi Seatle

Cvartetul newyorkez de jazz Elevation, condus de pianistul de origine română Lucian Ban, a programat un turneu peste Ocean, cu cel mai nou material discografic, "Songs from Afar". Noua apariție discografică este editată de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, cu un suport major din partea Societății de Concerte Bistrița.
Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” încorporează cunoașterea profundă a jazzului modern cu extraordinara voce a managerului Centrului Judeţean pentru Cultură, Gavril Ţărmure, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.
“Mare-i noaptea să nu dorm / Da ce sa facă bietu’ somn / Că l-oi pune somn pe somn / Și-ntr-o noapte tăt îl dorm / Și l-oi pune tăt pe-olaltă / Și tăt l-oi dormi odată” sunt versurile unei extraordinare și străvechi doine din Transilvania cântată de Gavril Ţărmure în prima piesă de pe CD, unde aranjamentul pianistului Lucian Ban învăluie vocea în comentariul pasional al saxofonului și în acompaniamentul de jazz modal al grupului, care setează mood-ul întregului album.
La început de noiembrie, Gavril Ţărmure va urca pe scenele dinNew York ( atât la Insitutul Cultural Român, cât şi în pub-uri) şi Seatle ( la festivalul de film şi jazz) pentru a-i încânta pe americani cu vocea sa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]