Managerul Dorel Cosma, la o mare întâlnire în Ucraina

Preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor IGF, Dorel Cosma, s-a aflat, zilele trecute, la Liov, în Ucraina, la o manifestare deosebită dedicată unuia dintre cei mai mari coregrafi - Zenon Kolobyci, fost preşedinte al Federaţiei Naţionale de Folclor din ţara vecină.
Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul Naţional, în prezenţa a peste 500 de spectatori care au adus un omagiu celui care de-a lungul vieţii a adunat în palmares mulţime de trofee şi distincţii, printre care „Artist al Poporului” din Ucraina şi Oscarul în folclor.
Cele trei grupe din Ansamblul Gorytsvit au prezentat sute de dansuri din mai multe zone folclorice ale Ucrainei, intercalate cu momente de film din viaţa şi activitatea artistului. Impresionantă a fost şi prezenţa în scenă a celor doi fii ai artistului – Zenon şi Adrian – care încă de pe acum se dovedesc a fi profesionişti în dans.
Din partea Uniunii Mondiale de Folclor IGF şi a Palatului Culturii Bistriţa a fost prezent preşedintele Dorel Cosma, alături de prof. Pahone Pop. Evenimentul realizat cu sprijinul soţiei coregrafului, Maria Kolobyci, a cuprins în foaierul teatrului şi o expoziţie cu cele mai importante momente din viaţa coregrafului.
La finalul spectacolului, în urma hotărârii Biroului Executiv IGF, Dorel Cosma a acordat familiei distincţia şi titlul de senator post-mortem al Uniunii Mondiale de Folclor pentru Zenon Kolobyci.
Ansamblul reprezentantiv pentru Ucraina a primit distincţia Palatului Culturii şi cele mai recente numere din publicaţiile „Conexiuni”.
În ziua următoare, a fost vizitat şi mormântul artistului, unde au fost depuse flori şi s-a aprins o lumânare în memoria acestuia.
Ansamblul pe care maestrul coregraf l-a coordonat ani buni, ducându-l pe scenele internaţionale ale lumii va primi numele acestuia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]