Managerul Gabriel Lazany: Rata mortalităţii la CoVid va fi 0 pe lângă ce va fi la anul la pacienţii cronici pe care nu îi putem îngriji!

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de strategia aplicată în domeniul sănătăţii, prin focusarea resurselor şi a spitalelor pe „pacienţii CoVid”, în detrimentul celor cu boli cronice sau alte afecţiuni.  Potrivit acestuia, efectele acestor măsuri se vor vedea anul viitor.

         „Sănătatea mondială a fost îngenuncheată. Consider că nici acum nu suntem pregătiţi corespunzător să gestionăm genul acesta de boală. Este un virus care se transmite foarte uşor şi în permanenţă am zis că trebuie să regândim modul de îngrijire a acestor pacienţi, să ne gândim la un sistem modular cu saloane individuale, doar aşa poţi gestiona corespunzător. Pe sistemul actual de sănătate cu saloane de 4, 5, 6, 8 paturi nu poţi gestiona astfel de cazuri.

Faptul că tot sistemul de sănătate este focusat în momentul actual pe CoVid este în detrimentul altor zeci, sute de mii de pacienţi cu boli cronice. În lunile astea am văzut nişte cazuri ajunse la spital extraordinar de grave, nu de CoVid, cancere care au trecut orice fereastră terapeutică. Eu cred că rata mortalităţii la CoVid va fi 0 pe lângă ce va fi la anul la pacienţii cronici pe care nu îi putem îngriji”, a declarat Gabriel Lazany, în cadrul unei conferinţe de presă.

Managerul SJU Bistriţa a precizat că în prezent, în spitalul bistriţean,  sunt lunar, în medie, 1500 de pacienţi faţă de 2500 cât era în celelalte perioade. În opinia sa,  extrapolat la numărul de luni, la numărul de spitale din România, cu mult mai mari faţă de Bistriţa,  se va ajunge la un număr mare de decese ale persoanelor cu alte afecţiuni decât infectarea cu CoVid, care acum sunt netratate.

 

 

Comentarii

30/08/20 09:56
just

Păi,asta-i porunca,ăsta-i scenariul!Felicitări DOMNULE DOCTOR !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5