Managerul Gabriel Lazany: Va fi o secţie ATI pe cel mai înalt standard de calitate, cum nu a mai fost construită în România

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gabriel Lazany, a anunţat că acest proiect este unul foarte important pentru unitatea spitalicească, asta pentru că Secţia ATI este „o secţie medicală suport pentru că asigură suportul vital pentru toate secţiile spitalului".

„Terapia Intensivă, pe lângă reglementările speciale din sănătate, are şi o reglementare legală doar pentru Terapie Intenvisă, în care sunt prevăzute echipamentele şi tot ceea ce trebuie pentru a fi o unitate de terapie intensivă în standard. Ceea ce am făcut noi şi vom realiza este o secţie de Terapie Intensivă pe ultimul standard de calitate. Nu cred că ţară mai este vreo secţie ATI care să fie construită la aceste standarde. Materialele utilizate sunt materiale cu efect permanent bactericid, ele au un efect de autodezinfectare, efectiv distrug bacteriile. Este un material special care este standardizat în ţările scandinave. În România, deocamdată suntem primul spital care utilizăm acest material. L-am utilizat pentru prima dată la reabilitarea secţiei de Hemodializă, ulterior la cele două saloane de Terapie Intensivă din Cardiologie şi acum este toată Unitatea de Primiri Urgenţe pentru copii, inclusiv grupurile sanitare şi sălile de aşteptare pentru a nu mai fi un risc de infectare a copiilor", a explicat managerul Lazany.

Directorul spitalului bistriţean a menţionat că fiecare pat din cele 20 ale secţiei va fi dotat cu toată aparatura medicală suport necesară pentru un pacient. „Dacă în prezent avem pe 20 de paturi ventilatoare pentru susţinerea funcţiilor vitale, a respiraţiei artificiale, după finalizarea proiectului fiecare pat va fi dotat cu ventilator. Va fi o staţie centrală de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacienţilor, pe lângă punctele de supraveghere. (...) Au fost redesenate toate circuitele medicale şi de acces în secţie, făcându-se filtre sanitare de acces, inclusiv pentru aparţinători", a detaliat ec. Gabriel Lazany.

Managerul SJU Bistriţa a mai spus că durata de execuţie este prevăzută pentru 24 de luni, însă dacă va exista finanţare, lucrările ar putea fi încheiate la sfârşitul anului 2019. Firma care execută lucrările este Depisto Star Gheorghieni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5