Bistriţa tinde la Cartea Recordurilor

Maraton caricaturistic la Târgul Turistic Medieval

Programat a se desfăşura la finele acestei săptămâni, Târgul Turistic Medieval de la Bistriţa va include şi un eveniment menit să includă burgul pe lista internaţională a deţinătorilor de recorduri.

Astfel, duminică, de la ora 10, echipa de caricaturişti condusă de maestrul Ştefan Popa Popas va încerca sa stabilească un record mondial, prin realizarea unui număr cât mai mare de portrete ale bistriţenilor şi ale turiştilor, pe durata a 10 ore de muncă. În fapt, artiştii îşi propun realizarea a cel puţin 3000 lucrări. La finalizarea lor, caricaturile vor fi oferite în mod gratuit celor dornici să contribuie la stabilirea acestui record. Întreg procesul va fi filmat pentru ca imediat după încheierea Târgului Turistic să se facă demersurile necesare pentru atestarea recordului de către Guiness Book of Records.

“Considerăm că acest eveniment este o oportunitate extraordinară de promovare a oraşului nostru, dat fiind faptul că Popas Academy este o şcoală extrem de apreciata la nivel internaţional. Sperăm că un număr cât mai mare de bistriţeni, dintre cei mari şi cei mici, vor decide să se implice în eveniment, pentru a reuşi să stabilim împreună acest record spectaculos”, declară promotorii acţiunii.

Târgul Turistic Medieval, organizat de Primăria Bistriţa în perioada 28-30 octombrie, îşi propune promovarea turistică a oraşului-poartă a Transilvaniei. Pe parcursul celor trei zile, organizatorii vor încerca să capteze publicul bistriţean prin piese de teatru pentru copii, concursuri tematice pentru elevii şcolilor din oraş, tururi cu ghid ale monumentelor istorice, animaţii stradale inedite (dansuri medievale, statui vii, spectacol de dans cu foc), concursuri culinare, un carnaval şi demonstraţii meşteşugăreşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]