MARATONUL POEZIEI BISTRIŢENE

Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud organizeaza in perioada 27-31 august 2012, la Casa memoriala Andrei Muresanu, filiala a Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud - ,,Serile de la Casa Poetului", unde se vor desfasura, in fiecare seara, incepand cu ora 1800, ample intalniri ale iubitorilor de poezie cu poeti bistriteni.
Gandite ca un veritabil maraton poetic, cele cinci seri de lecturi publice si dezbateri asupra actului creator vor reuni un numar de 25 de poeti afirmati in peisajul literar actual.
Criticul de arta Oliv Mircea, directorul Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud, si coordonatorul proiectului, scriitorul David Dorian, bibliograf, au pornit in demersul lor de la adevarul revelat in cuvintele: ,,Poezia ramane totusi cea mai importanta intalnire pe care o avem pe acest pamant".
Serile de poezie sunt concepute sa se desfasoare in aer liber, in curtea casei memoriale, intr-un cadru pitoresc, amenajat ca un amfiteatru al rostirii poetice. Se doreste ca acestei primei editii sa-i urmeze altele, conferind astfel ,,Serilor" caracter de continuitate.
Participantii primei editii, grupati pe seri, sunt urmatorii:
Prima seara: Vasile Dancu, Elena M. Cimpan, Emil Dreptate, Mircea Malut, Andreea Gal-Tarziu,
A doua seara: Maria Olteanu, Alexandru Uiuiu, Florica Dura, Menut Maximinian, David Dorian
A treia seara: Victoria Fatu-Nalatiu, Victor Stir, Suzana Deac, Ovidiu Pojar, Stefan Vescari
A patra seara: Melania Cuc, Al. C. Milos, Veronica Stir, Gavril Moldovan, Gheorghe Mizgan,
A cincea seara: Nicolae Bosbiciu, Ana Zegrean, Ioan Cioba, Laura Gherman, Liviu Ioan Muresan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5