Marcel Pavel şi Simfonic Mirea, de Ziua Culturii Naţionale, la Palatul Culturii

Al. C. Miloş

Pe un frig siberian, pătrunzător, de ianuarie, duminică, la Palatul Culturii din Bistriţa, s-a desfăşurat un concert extraordinar dedicat Zilei Culturii Naţionale – 15 ianuarie – ziua naşterii Poetului Naţional – Mihai Eminescu.
Au concertat solistul de muzică uşoară Marcel Pavel, într-un putpuriu ce a cuprins şi „O, Sole mio”, canzonetă cunoscută, cântată împreună cu sala, cu spectatorii, dar şi hitul său de muzică uşoară –„Iubita mea” sau piese din repertoriul lui Andrea Bocelli.
El a fost capul de afiş al unui spectacol ce a cuprins de toate pentru toţi, arii din opere, canzonete, piese de jazz, cafe-concert ori muzică uşoară etc.
Spectatorii, fiecare, s-a delectat după gustul şi nivelul său cultural, într-un concert extraordinar dedicat Zilei Culturii Naţionale, susţinut şi de către soliştii invitaţi, ce au ţinut, împreună cu Marcel Pavel, să-i mulţumească pentru invitaţie managerului Palatului Culturii, prof. dr. Dorel Cosma. Sala a fost plină ochi, iar spectatorii au aplaudat cu entuziasm toare reuşitele interpreţilor, vocale şi instrumentale. Organizatori au fost Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii, spectacolul fiind prezentat de şeful de serviciu de la instituţia culturală amintită, Mihai Berbunschi.
În spectacolul ce a mai domolit gerul de afară au mai cântat ca solişti invitaţi Tina Munteanu şi Domniţa Iscru- soprane şi Dorina Vasilashko – solistă, fiecare interpretând câte două lucrări muzicale. Toţi au fost acompaniaţi de orchestra Relu&Simfonic Mirea, ce practică un jazz simfonic, în genul Zuralia Simfonic Orchestra. Tina Munteanu este primsolistă la Teatrul de Operetă „Ion Dacian”.
Una peste alta, concertul dedicat Zilei Culturii Naţionale s-a încheiat cu bine, în mod fericit, spectatorii înfruntând gerul satisfăcuţi de vederea şi ascultarea solistului preferat – Marcel Pavel, şi a pieselor ascultate, interpretate de solişti şi instrumentişti într-o manieră proprie, deosebită. Ce ar mai fi de spus?!
Aceasta a fost istoria, pe scurt, a concertului extraordinar dedicat Zilei Culturii Naţionale, în care s-a remarcat şi preambulul spectacolului dedicat lui Mihai Eminescu, prin audierea înregistrată a piesei muzicale „Atât de fragedă”, compusă pe versurile marelui poet. Spectacolul s-a desfăşurat cu casa închisă, bistriţenii fiind dornici de concerte de valoare la început de an!
A fost un spectacol cu o paletă muzicală largă, tematică, cum am spus, de la arii de operă, operetă, canzonete, până la muzică de jazz şi cafe-concert, susţinute, în spectacol, de Marcel Pavel şi Relu&Simfonic Mirea.
La mulţi ani – 2018 – Mihai Eminescu!
La mulţi ani – 2018 – Culturii Naţionale, în Anul Centenarului Marii Uniri, ce sperăm să ne găsească mai uniţi, mai puri, mai bogaţi spiritual, creştini şi români!
La mulţi ani, România!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5