Bogăţia toamnei în cămara vedetelor

Maria Ulecan (consilier judeţean): Pregătesc bucate pentru iarnă, dar fără chimicale

Suntem în perioada în care bogăţia toamnei este în toată splendoarea ei, acum, în cămara noastră adunându-se bunătăţile pentru iarnă. Cotidianul „Răsunetul” a întrebat câteva din doamnele cunoscute ce reţete pregătesc pentru zarzavaturi, conserve şi compoturi, astfel încât iarna să le găsească cu o masă bogată.
...........
Deşi familia este stabilită în SUA de o bună bucată de vreme, consilierul judeţean Maria Ulecan îşi dedică timp şi pentru a pregăti bucate pentru iarnă, pentru că „sunt fără aportul chimic, sunt sănătoase”.
În această toamnă, Maria Ulecan a pregătit zacuscă cu fasole, cu vinete, murături asortate, diverse sortimente de compoturi şi dulceţuri, favorite fiind caisele şi piersicile.
„Nu-mi plac conservanţii, chimicalele. Nu pun nici măcar aspirina. Prefer să le sterilizez prin fierbere. Dacă mă întrebaţi de o reţetă, vă spun ce folosesc în murătura asortată. Nu folosesc ceapă. În schimb pun şi morcovi şi vinete, o lebeniţă roşie mică, conopidă, varză, gogoşari, gogonele. Saramura este doar din apă rece cu sare, pun capacul şi nu le mai desfac până începe Postul Crăciunului, când merg foarte bine cu o fasole bătută”, ne-a declarat doamna Ulecan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5