Marilena Toxin, lansare de carte la Casa Argintarului. În recital, Vlad Sărmaş

Casa Argintarului a găzduit lansarea volumui „Cizmăria de lux” a scriitoarei Marilena Toxin, aflată la cea de-a şaptea apariţie editorială. Evenimentul a debutat cu cuvântul editorului, Radu Barna, care a declarat: „De altfel, Editura Solon este colaboratoare a Consiliului Judeţean şi a Complexului Muzeal într-o serie de evenimente menite să aducă în faţa publicului scriitorii bistriţeni”.
Directorul postului de televiziune AS TV, scriitorul Dorel Cosma, şi preşedintele Societăţii Scriitorilor Bistriţei, Zorin Diaconescu, au vorbit despre colaborarea avută de-a lungul timpului cu Marilena Toxin, în proiecte, atât la Bistriţa, cât şi în deplasările în străinătate.
Un punct aparte l-a constituit intervenţia artistului Vlad Sărmaş cu compoziţii din Schubert şi Mozart.
Menuţ Maximinian a vorbit despre colaborarea ziarului Răsunetul cu familia Toxin, scriitoarea Marilena Toxin și cel trecut la cele veşnice pictorul Gheorghe Toxin. De-a lungul timpului, familia Toxin a realizat multe evenimente frumoase la Bistriţa, unde locuia de aproape 20 de ani. Doamna Marilena Toxin, educatoare şi scriitoare, profesorul Gheorghe Toxin, fost director al Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, realizator de filme, pictor, ce stăpânea foarte bine tehnica acuarelei, tablourile din expoziţiile de la complexul Muzeal, Palatul Culturii, Casa cu lei şi din alte spaţii din judeţ, încântând prin echilibrul culorilor, la fel ca şi pe coperţile fiecărei cărţi a marilenei Toxin. „Cizmăria de lux” are ca temă centrală societatea anilor 80 în care oamenii simpli, muncitori, era ameninţaţi de multe ori de personaje corupte ale vremii. Maria, personajul central, trece printr-o serie de încercări, observându-se simţul ascuţit al scriitoarei în caracterizarea fiecărui detaliu. Evenimentul s-a încheiat cu acordarea de autografe din partea scriitoarei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5