Marmura albă: 4 combinații inspirate pentru amenajarea băii

Marmura este o rocă metamorfică translucidă, cu o strălucire aparte în lumină. Datorită multitudinii de materiale care o compun, se poate prezenta într-o infinitate de nuanțe și detalii. În plus, este un foarte bun conductor termic, fapt care o face potrivită pentru băile cu încălzire în pardoseală. Datorită unicității fiecărei plăci, amenajarea cu marmură va conferi spațiului respectiv un farmec veritabil.

Probabil cea mai dorită piatră decorativă, marmura a fost remarcată din cele mai vechi timpuri pentru farmecul și stilul deosebit. Descoperă mai jos câteva idei pentru un proiect de succes!

Unde poți încorpora marmura?

Dacă achiziționarea, montajul și întreținerea suprafețelor de marmură nu constituie o problemă, această rocă poate fi montată oriunde: podea, ziduri, blaturi. Trebuie să reții, însă, că este o rocă grea (50-70 kg/mp), iar montajul acesteia necesită abilități speciale și experiență, pe măsura calităților acestei pietre.  

În general, cei care optează pentru amenajarea băii cu elemente de marmură se folosesc avantajele acesteia. Astfel, marmura poate fi utilizată cu succes pentru punerea în valoare a anumitor zone, precum blatul chiuvetei, dușul sau o parte din zid. De asemenea, pentru că poate fi combinată cu aproape orice fel de material, este perfectă pentru realizarea unui mix modern, de efect. 

Îndrăznește un design sofisticat!

Eleganța marmurei permite o integrare perfectă chiar și în cele mai îndrăznețe concepte moderne: marmura albă pe pereți poate fi combinată cu un parchet cu finisaj de piatră sau cu plăci de travertin, permițând astfel maximizarea senzației de confort spațial. Pentru a-ți spori accentele de eleganță și confort vizual, anumite elemente – precum chiuveta și suportul acesteia sau alte puncte decorative – pot fi alcătuite dintr-o combinație de marmură și metal.

O idee clasică poate salva orice proiect.

Pereții placați în marmură albă și podeaua din marmură neagră reprezintă o combinație de mare efect, pe care o poți completa cu alte elemente din același material. Sau poți opta pentru accente de oțel inoxidabil sau rafturi suspendate, pentru amplificarea sentimentului de libertate și modernitate. Astfel, combinația alb-negru îți poate oferi nenumărate ramificații, mobilierul de baie sau elementele sanitare putând fi alese fie în acord cu finisajul elegant, fie în contrast, inclusiv din punct de vedere al materialului.

Marmură și lemn – mixul unui design special

Fără îndoială, folosirea lemnului masiv în crearea mobilierului unei băi și inserarea unor obiecte sanitare cu note rustice va însemna o combinație de elemente antagonice menită să impresioneze până și cel mai pretențios ochi. Desigur, poți folosi plăcile de marmură pentru amenajarea băii și, cu siguranță, o astfel de opțiune îți va asigura rezultate excepționale. Atenția la detalii și utilizarea celor mai bune materiale sunt esențiale pentru crearea unei magii demne de cele mai exclusiviste concepte de design.  

Trebuie să știi, însă, că marmura este o rocă sensibilă, ce poate fi foarte ușor afectată de zgârieturi sau pete. Chiar și cele mai bune substanțe de curățare pot avea efecte negative asupra acesteia, dacă nu sunt utilizate cu mare grijă. Așadar, pentru a-și păstra strălucirea și frumusețea specifice, marmura trebuie să fie îngrijită profesional cel puțin o dată la 6 luni. Pe de altă parte, este o rocă alunecoasă, deci pentru o baie cu pardoseală placată cu marmură va fi necesar să iei în considerare folosirea unor artificii care să atenueze acest efect – covor special, bară de susținere în cadă etc.

Datorită versatilității sale, a caracterului nobil și a aspectului de excepție, marmura albă reprezintă o alegere inspirată într-o baie frumoasă. Fie că este utilizată pentru decorarea întregului spațiu, fie că reprezintă doar o parte dintr-o combinație de materiale sau roci, este important ca montajul plăcilor de marmură să fie realizat de profesioniști.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/x8p_mcqB624

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5