Mărţişoare muzicale pentru mama la Prundu Bârgăului

De mulţi ani de zile, scena “Pavilionului Cultural” a Căminului din Prundu Bârgăului, este invadată de muzică şi dansuri ce vestesc sosirea primăverii. Îniţiată şi susţinută sub emblema Mărţişorului, a Zilei Femeii, manifestarea cultural artistică desfăşurată sub genericul “Un cântec pentru mama”, a ajuns în acest an la cea de a V-a ediţie, devenind o tradiţie pentru bârgăuani.
În deschiderea manifestării, moderatorul Ioana Suciu, directoarea Căminului Cultural din localitate, a invitat pe scenă pe prof. dr. Gavril Ţărmure, noul director al Centrului Judeţean de Cultură, care a salutat bârgăuanii, dar i-a şi lăudat pentru faptele lor culturale, explicând necesitatea şi rolul culturii pe care instituţia judeţeană le va sprijini în continuare. Directorul Ţărmure a felicitat pe Ioana Suciu, o veche cunoştinţă implicată cu succes în multiplele activităţi culturale bârgăuane, la nivel de judeţ sau în afara acestuia şi chiar a ţării. A mulţumit primarului Doru Toader Crişan, viceprimarului Ioan Cioncan, tuturor celor prezenţi, şi a felicitat femeile de ziua lor.
Spectacolul artistic a fost un adevărat regal, de muzică şi dans, la care şi-au dat concursul artişti de valoare ai judeţului, şi nu numai, precum: soprana Cristina Bălan, cu vocea ei inconfundabilă, soprana Alexandra Zbâncă, o tânără speranţă, având la pian pe valorosul artist, profesorul Cristian Lepădatu, cântăreţele de muzică uşoară Andrada Băieşiu şi Izabela Miron, marea doamnă a cântecului, Domnica Dologa, alături de talentaţii fraţi Ioachim şi Mihai Spân, de origine bârgăuană, Mălina Pop, din Ansamblul „Flori de mălin”, Şintereag, Grupul Floris Bistriţa, reprezentat prin Diana Barteş şi Felician Sas, o foarte talentată pereche.
Gazdele nu s-au lăsat mai prejos, aliniind la rampă valorosul Ansamblu folcloric „Plaiurile Bârgăului”, cu talentaţii solişti: Florina Bălan, Andreea Păvălean, Ioana Monda, Anuţa Sălăgean, recitatoarea de poezie Laura Vrîncean şi echipa de dansuri populare antrenate de coregraful Valentin Ciurea, sub conducerea muzicală a orchestrei iniţiate de maestrul Dumitru Ciupa.
Prezenţi la măreţul spectacol, care a adus prin directorul Gavril Ţărmure şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud o primăvară muzicală, primarul Doru Toader Crişan şi viceprimarul Ioan Cioncan, au oferit garoafe şi felicitări tuturor femeilor care au evoluat pe scenă.
Manifestarea culturală de la Prundu Bârgăului a fost susţinută de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în organizarea Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi a Căminului Cultural din Prundu Bârgăului, în colaborare cu Primăria Prundu Bârgăului. A fost un spectacol mult apreciat de bârgăuani, prezenţi într-o sală arhiplină, care le-a adus bucuria primăverii în suflet.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5