Măsuri suplimentare în Prundu Bârgăului, Livezile, Şieu Măgheruş!

Măsuri suplimentare în Prundu Bârgăului, Livezile, Şieu Măgheruş, adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus CoVid-19!
Conform Hotărârii C.J.S.U nr. 53/22.10.2020, se introduc restricţii în Prundu Bârgăului, Livezile, Șieu-Măgheruș, unitatăți administrativ-teritorială unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.
În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
În situaţia în care activitatea operatorilor economici menționați anterior este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
Aceleași restricții se aplica și pentru Şieu Odorhei, UAT în care incidența a scăzut de la peste 3/1000de locuitori încadrându-se în scenariul valabil pentru incidența cuprinsă între 1,5/1000 și 3/1000 de locuitori.
Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 53/22.10.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.
Hotărârea C.J.S.U. nr. 53/22 prevede și ridicarea restricțiilor din unitatea administrativ-teritorială Chiochiș, întrucât în acest UAT incidența cazurilor a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori.
Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 23 octombrie 2020.
———
De reținut:
În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale C.J.S.U. adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5