Material lemnos fără documente legale, în valoare de 27.800 de lei, confiscat!

Miercuri, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, specialiști ai Gărzii Forestiere Bistrița și silvicultori au organizat și desfășurat o acțiune de verificare, pe raza de competență. Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

În acest sens a fost efectuat un control la depozitul unei societăți de prelucrare a materialului lemnos, iar în urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli privind materialul lemnos deținut. Astfel, a fost dispusă cantității de 9,68 metri cubi de lemn rotund rășinos, în valoare de 1674 lei și de 38,80 metri cubi de cherestea rășinoasă, în valoare de 24.829 lei. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6000 de lei, conform Legii 171/2010.

Tot ieri, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au oprit în trafic și verificat un transport de material lemnos, iar în urma neregulilor constatate au aplicat o sancțiune în valoare de 5000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010.

În fapt, conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani, din Bistrița Bârgăului transporta cu o autoutilitară cantitatea de 7,92 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate, în valoare de 1370 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, se arată în comunicatul IPJ BN.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5