Materiale toxice in hainele pentru bebelusi

Interesul parintilor pentru siguranta copiilor se reflecta in special in atentia pe care o acorda articolelor vestimentare pe care le achizitioneaza pentru acestia. Pe langa faptul ca ele trebuie sa fie adaptate sezonului, este important sa opteze pentru materiale de calitate, care sa nu afecteze in niciun fel sanatatea bebelusului.

 

Care sunt materialele toxice pentru bebelusi?

Se spune ca omul informat are puterea. De aceea, este esential ca parintii sa cunoasca si sa identifice materialele care le pot afecta sanatatea copiilor lor:

Poliesterul este una dintre cele mai rezistente fibre realizate pe cale artificiala; se deterioreaza foarte greu si nu se sifoneaza, astfel ca tot mai multi opteaza pentru aceasta varianta pentru ca le usureaza munca. Totodata, articolele vestimentare pentru bebelusi realizate din poliester sunt si mai ieftine decat cele din fibre naturale. Pentru a identifica acest material, este de ajuns sa stiti ca el se asemana foarte mult cu matasea, insa nu se simte la fel de fin.

Acrilul impiedica pielea sa respire pentru ca este un material obtinut din procesarea petrolului; din nefericire, aceste materiale pot produce boli destul de grave. Pentru a va da seama mai usor trebuie sa stiti ca acrilul imita foarte bine lana.

Nailonul este un material sintetic, care se intretine la fel de bine ca poliesterul si este rezistent. Este foarte versatil atat pentru producator, cat si pentru clientul final. Se foloseste in general la producerea lenjeriei intime sau a costumelor de baie. La realizarea lui se folosesc produse chimice, care pot sa irite pielea nou-nascutului.

Vascoza este sora artificiala a bumbacului pentru ca se aseamana foarte mult cu aceasta fibra naturala; este foarte usor de confundat pentru ca are aceeasi consistenta fina si moale, insa, din pacate, este tratata chimic, astfel ca poate cauza neplaceri sau probleme de sanatate.

Toate fibrele artificiale prezentate anterior sunt tratate cu o serie de substante chimice, menite sa le adauge un plus de rezistenta si stralucire. Atunci cand intra in contact cu caldura corpului, hainele sintetice emana vapori chimici, care sunt absorbiti de piele. Ele pot crea astfel arsuri, insomnii sau dificultati de concentrare a atentiei.

 

Care este alternativa sanatoasa?

Specialistii recomanda hainele realizate din bumbac natural, cum ar fi cele pe care le puteti gasi pe liloo.ro. In felul acesta, parintii se asigura de faptul ca bebelusii sunt in siguranta. Acest material este recomandat tuturor, indiferent de tipul de piele.

Inul este un alt material pentru care parintii pot opta pentru ca este complet natural, lasa pielea sa respire si de aceea este recomandat celor cu piele sensibila, in special bebelusilor.

Bambusul organic este o alta alegere a parintilor responsabili. Fibrele sunt prelucrate in asa fel incat sa fie foarte rezistente si foarte fine. Ele au capacitatea de a lasa epiderma sa respire, dar au si efect antibacterian.

Materialele de calitate se regasesc sub mai multe forme, insa, indiferent de varianta pentru care optati, trebuie sa stiti ca intotdeauna trebuie sa alegeti fibre naturale. Acelea va vor feri de iritatii, dermatite sau chiar boli mai grave.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5