Mediatori din toată ţara, la Bistriţa. Distincţia „Mediator de onoare” pentru o personalitate a judeţului

Bistrița va fi în perioada 17-19 februarie 2017 gazda Conferinței „Medierea- necesitate într-o Românie Europeană” , lucrările conferinței urmând a se desfășura în sala de conferințe a Hotelului Cora Bistrița, str. Codrisor nr 23 și în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Bistriţa cu sediul în localitatea Bistriţa, Piaţa Centrală, nr. 6.
La eveniment participă: mediatori, Primarul orașului Bistrița, Președintele Consiliului Județean, Prefectul Județului Bistrița-Năsăud, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, Adjunctul Șefului Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Șeful Poliției Municipiului Bistrița, Presedintele Colegiului Director al Camerei Executorilor Judecatoresti Cluj, reprezentantul Consiliului de conducere al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România , avocați, notari, reprezentanți ai Consiliului de Mediere.
În cadrul evenimentului va fi acordată distincția de „Mediator de onoare” unuia dintre reprezentanții marcanți ai județului Bistrița-Năsăud.
Conferința este recunoscută ca formare profesională continuă de către Consiliul de Mediere, acordându-se 15 puncte profesionale pentru mediatorii prezenți.
„Iniţiativa de a explora perspectivele activităţii de mediere în domeniul dreptului constituţional, de a propune soluţii acceptabile pentru instituţiile statului dar şi pentru cetăţeanul implicat, dovedeşte capacitatea de acţiune a acestor profesionisti- mediatorii – dar şi posibilitatea de a aşeza pe harta dezbaterilor majore ale societăţii noastre un oraş – Bistriţa – şi de a beneficia de la început de interesul instituţiilor publice implicate, care au confirmat invitaţia de a veni alături de mediatorii din întreaga ţară implicaţi în acest demers deopotrivă civic şi profesional. ”, a declarat mediator Bianca Pintea, inițiator al evenimentului.
„Ne bucură nespus ecoul pe care iniţiativa noastră l-a produs în rândul colegilor unde a câştigat suportul întregului corp profesional, dar şi în rândul autorităţilor de toate nivelele, dovedind prin implicarea lor actualitatea şi chiar necesitatea unui astfel de demers. Suntem convinşi că şi societatea în ansamblu va înţelege importanţa şi urgenţa acestei iniţiative şi că se va alătura, în măsura în care acest lucru va fi posibil şi necesar, efortului nostru de a adăuga o nouă dimensiune ariei de competenţă a profesiunii pe care o reprezentăm.
Considerăm că prin efortul nostru profesional avem şansa să contribuim la deblocarea unei stări de aşteptare contraproductive, generatoare de tabere adverse care se bazează pe factorul timp, în speranţa că ceilalţi vor face prima greşeală. Este tocmai un aspect al rolului pe care ni l-am asumat ca mediatori, capabili ca în baza unor argumente juridice dar şi prin comunicare să reorientăm atenţia spre atingerea scopului , soluţia partilor, singura pe care o considerăm că aduce un aport pozitiv la evoluţia în ansamblu a societăţii.
Având în vedere dinamica prin care colegii mei s-au distins de la întemeierea profesiei, considerăm că paşii concreţi spre soluţionare trebuie să înceapă odată cu această conferință, în prezenţa invitaţilor, beneficiind de prezenţa presei şi cu trimitere la publicul larg.
Avem în vedere dezbaterea aspectelor practice ale problemelor în ideea concretizării unor propuneri de soluţii. Este imperativ necesar să găsim soluții pentru situația în care este societatea românească în acest moment.
Considerăm că unele aspecte au fost abordate prea teoretic. Soluţiile pe care vrem să le propunem nu trebuie să fie doar clare, ele se recomandă să fie şi realiste pentru a putea fi implementate.
Suntem conştienţi că ne adresăm unei problematici deosebit de delicate, cu un grad ridicat de dificultate. Există şi riscul ca demersul nostru să producă şi reacţii tendenţioase, mai ales pe fondul emoţional al ultimelor săptămâni. Este o realitate pe care ne-am asumat-o din clipa în care am decis să devenim mediatori.
Acum ne angajăm într-un demers pe care îl girăm cu probitatea corpului nostru profesional. Avem încredere că nu vom rămâne singuri până la capătul drumului.” a adaugat mediator Bianca Pintea.
Organizator al conferinței este Societate civilă profesională de mediatori Pintea și Asociații în colaborare cu Corpul Profesional al Mediatorilor din judetul Bistrița-Năsăud, Asociația Mediatorilor Profesioniști Bistrița Năsăud, Centrul de mediere Mureș, mediatori colaboratori din Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Suceava.
Societatea Civilă profesională de mediatori Pintea și Asociații

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]