Medicii români aşteptaţi peste hotare pentru salarii de peste 5.000 de euro

Angajatorii străini vin cu oferte extrem de tentante pentru medicii români de toate specializările care doresc să lucreze în ţări precum India, Dubai sau Caraibe, transmite Mediafax.

În Marea Britanie sunt căutaţi 66 de medici anestezişti şi 66 de medici de familie, care vor fi retribuiţi pe luna cu salarii cuprinse între 4.500 – 5.000 de euro.

Printre condiţiile de angajare se numără cunoaşterea temeinică a limbii engleze şi minimum 2 ani de experienţă.

Însă aşa cum este şi cazul altor state, cunoaşterea limbii (scris şi vorbit) constituie o condiţie obligatorie, exigenţele fiind mari în această privinţă.

De exemplu pentru anumite specialităţi, periodic se organizează testări în cadrul cărora medicii susţin mai multe probe de limbă, sub forma unor chestionare şi interviuri cu tematică ce vizează cunoştinţele generale şi medicale, iar în funcţie de punctajul obţinut se decide apoi asupra următoarelor etape ce vizează angajarea medicului.

Pentru Dubai, se caută 100 de medici specialişti în domenii precum: chirurgie, pediatrie, stomatologie, ginecologie. Salariile vor varia între 5.800 şi 8.600 de euro. Este necesara cunoaşterea limbii engleza (nivel avansat) şi minimum 5 ani de experienţă.

În Caraibe se caută şase medici psihiatri, cărora li se oferă salarii de 4.500 – 5.000 de euro pe lună pentru a putea lucra în Bahamas, Haiti sau Jamaica. Sunt necesari minim doi ani de experienţă şi cunoaşterea foarte bună a limbii franceze.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]