Merci professeur! 25 noiembrie, Ziua mondială a profesorului de limba franceză

Ziua Internațională a profesorilor de limba  franceză este un moment aniversar unic pentru a  valoriza munca  celor care predau limba franceză și culturile francofone în întreaga lume. 
 
In acest an, la a III-a editie,  în Romania,  peste 6000 de profesori de limba franceză cu perseverență  și  dedicare, cu dorinta de a transfera  cunoștințe , abilităti și atitudini în  competente lingvistice măsurabile cu ajutorul Cadrului European pentru limbi străine merită  cel puțin un simplu MERCI  PROFESSEUR !
Ziua de 25 noiembrie 2021  este dedicată nouă,  profesorilor de limba franceză.  
Bonne Fête chers collègues! 
Prin muzică, poezie, film, elemente de cultură și civilizație , proiecte educaționale, spiritul francofon si francofil ajunge în sufletele copiilor noștri.  Schimburile educaționale, culturale  cu orașul infrătit Besançon  din ultimii 23 de ani se datorează și profesorilor de limba franceză.
Astfel elevii noștri  vor putea face față oportunităților importante pentru dezvoltarea lor personală și profesională  precum obținerea unei diplome DELF care atestă la nivel internațional nivelul de competențe lingvistice, obtinerea unei burse Erasmus, oportunitatea de a studia în universitățile francofone europene și din lume.
Comitetul de organizare al acestui eveniment în România, format din reprezentanți ai Ministerului Educației, Ambasadei Franței în România și Institutului Francez din România, Federației Internaționale a Profesorilor de Limba Franceză (FIPF), Asociației Române a Profesorilor Francofoni (ARPF), Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), Delegației Generale Wallonie-Bruxelles, Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) au propus o serie de evenimente, desfășurate online in aceasta perioada dificila de criza sanitara. 
 Una din aceste activităti este  conferința – Aporturi pozitive ale crizei (dar și după) Covid-19 în predarea Francezei ca Limbă Străină, ținută de Michel Boiron, directorul Alianței Franceze din Vichy, Franța.
Formarea continuă pentru noi profesori este un mod de viată. Noblesse oblige! 
La nivelul judetului nostru  profesorii de limba  franceză organizează în aceste zile activități  tematice care promovează  profesorul de limba franceză și munca sa nu tocmai ușoară de la clasă. 
LA MULTI ANI  dragi colegi profesori de limba franceză! 
Va doresc să petreceti o zi memorabilă alături de colegi și elevi  promovând limba și cultura franceză ca parte a patrimoniului cultural  european și mondial.
Iată și mesajul transmis de  excelența sa , doamna Laurence Auer, ambasadorul Frantei in Romania
"Celebrăm limba franceză în România de-a lungul întregului an, însă doar o zi este dedicată profesorilor de limba franceză, acești bărbați și aceste femei care se dedică predării limbii franceze – 25 noiembrie. Pentru această a treia ediție, vă propunem un program de activități, dar mai ales o sărbătorire a profesorilor de franceză. Fie că sunt de la universități, în sistemul școlar (n.red. preuniversitar), în clasele cu predare bilingvă, în centrele de limbi străine, în Institutul Francez, știm că sunteți voi cei care deveniți zi de zi modalitatea de transmitere a limbii, în toate aspectele, și vă sărbătorim. Pentru această zi a profesorului de franceză, vă spunem că munca dumneavoastră ne este prețioasă, devotamentul vostru, implicarea voastră fac ceea ce limba franceză este în România. "
prof. Cristina Iurisniti
Colegiul National Andrei Muresanu
Președinte ARPF Bistrița Năsăud 

 

Comentarii

25/11/21 19:10

Felicitations! Je vous embrasse, toutes et tous, chers collegues! C est un evenement tres rare et a la fois attendu non seulement par les francophones mais par ceux qui aiment la latinite comme cap de destination planetaire. Je repete, pour moi PARIS reste la capitale universelle de la culture...N est-ce pas?! Bises a tout le monde. Je vous aime de tout coeur!

26/11/21 08:15
THEO

Bonjour à toutes et à tous !

26/11/21 08:15
THEO

Bonjour à toutes et à tous !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5