Mesaj de Ziua Naţională

De Ziua Naţională, românii trăiesc momente de mare încărcătură emoţională. Acest lucru a intrat în firea lucrurilor. De 93 ani, 1 decembrie este invocat ori de câte ori se vorbeşte de importanţa coeziunii naţionale sau de formarea statului naţional al românilor. A fost momentul de angajament maxim al românilor, după 50 ani de confruntări social-politice, de-o parte şi alta a Carpaţilor.

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne o pagină sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid – este faptă istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan izvorât cu putere din adâncurile conştiinţei unităţii neamului, care a rămas vie, chiar şi după ani de comunism.

Acest lucru ne obligă astăzi să privim cu mare responsabilitate moştenirea politică şi ideologică pe care o avem de la înaintaşii noştrii, întemeietorii României Mari. Chiar dacă, în aproape un veac trecut de atunci, istoria nu s-a dovedit mereu prietenoasă cu această construcţie politică, astăzi, mai mult ca oricând, avem obligaţia morală atât faţă de strămoşii noştrii, cât şi pentru copiii copiilor noştri de a lupta, a apăra ceea ce ne revine şi ducerea la îndeplinire a proiectelor de care comuna noastră are nevoie în viitor. Acum trebuie să fim mai uniţi ca niciodată.

Fie ca eforturile şi sacrificiile românilor, începând cu marele război pentru reîntregirea neamului (1916-1918), până astăzi, să fie spre binele nostru comun. Fie ca Tricolorul, ca simbol al Statului Român, să le reamintească acest lucru tuturor cetăţenilor acestei ţări, din generaţie în generaţie - şi din toate categoriile sociale, cu toţii responsabili de viitorul societăţii româneşti.

Primarul oraşului Beclean

Nicolae Moldovan

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]