MESAJUL președintelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

22 martie este ziua în care oameni din întrega lume își îndreaptă atenția asupra unui element foarte important pentru viața terestră: apa. Cu toate că apa este o resursă regenerabilă, potențialul ei este totuși finit. Tocmai de aceea trebuie ca atenția oamenilor să se îndrepte înspre protejarea și conservarea acestei resurse de o valoare inestimabilă pentru specia umană.
Existența unei dispersii cât mai ridicate a rețelelor de apă potabilă reprezintă pentru orice comunitate de pe mapamond o condiție sine qua non pentru condiții decente de viață. Tocmai am trecut cu toții printr-un an (2012) în care seceta a făcut ravagii la nivelul României și a zonei de câmpie a județului Bistrița-Năsăud. Din nefericire pentru noi, atunci am conștientizat cât de importantă este apa, prin însăși lipsa ei.
Este de obligația fiecăruia dintre noi să dăm șansa la viață și la o alimentație adecvată generațiilor viitoare. Prin fiecare gest, cât de mărunt și neînsemnat ar părea el putem contribui la acest lucru. De la uzul casmic până la cel industrial, fiecare cetățean sau agent economic trebuie să fie responsabil cu această resursă.
Din dorința ca locuitorii județului Bistrița-Năsăud să poată beneficia de condiții cât mai bune de viață, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin intermediul companiei de apă Aquabis, a început în toamna anului trecut lucrările pentru realizarea a peste 90 de km de rețele și aducțiuni de apă în municipiul Bistrița și în localitățile Beclean, Uriu, Căianu Mic, Șieu-Odorhei, Nimigea, Cociu, ș.a.
Pentru a da șansa fiecăruia dintre urmașii noștri la o viață decentă, vă îndemn dragi locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, să prețuiți fiecare picătură de apă și să nu o utilizați decât dacă este absolut necesar.

CONSILIUL JUDEȚEAN
Președinte,
Emil Radu Moldovan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5