Meseria nu mai e brăţara de aur...Doar 255 de absolvenţi s-au înscris la şcoala profesională!

Prima etapă dedicată înscrierii absolvenților claselor a VIII-a în învățământul profesional de stat,  în anul școlar 2018-2019, s-a încheiat. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Zoltan Deak, la nivelul judeţului nostru s-au înscris 255 de elevi, însă numărul acestora va creşte substanţial în etapa a doua de înscriere, 31 august – 3 septembrie.  

La nivelul județului nostru, pentru învățământul profesional sunt 31 de clase cu 28 locuri pentru diferite calificări, în licee și colegii din Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz Băi, dar și la Feldru, Maieru, Rodna, Căianu Mic, Telciu, Salva, Teaca și Târlișua. Nu a fost promovată nicio clasă de învăţământ dual. 

Formarea elevilor pe această rută este susţinută financiar prin bursa profesională care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat) - dacă elevul este înscris la învăţământul profesional.

Conform metodologiei, candidații care nu au susținut Evaluarea Națională sau, după caz, examenul de capacitate/testele naționale/tezele cu subiect unic, sunt admiși în învățământul profesional/dual, considerându-se că media generală obținută la aceste examene este 1.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]