Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 şi scriitorii au făcut-o!

În organizarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a Bibliotecii Judeţene „G. Coşbuc”, a Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale B-N şi a Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, în sala „Gavril Scridon” a Bibliotecii Judeţene, au avut loc o serie de comunicări, recitaluri de poezie şi lansare de carte, în 24 ianuarie, ora 12, evenimente dedicate Unirii Principatelor Române de la 1859.
Evenimentul a fost moderat de către directorul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, cuvinte de salut din partea Consiliului Judeţean B-N fiind rostite de către vicepreşedintele CJ B-N, prof. Vasile Puica.
Au rostit comunicări: directorul Cornelia Vlaşin – de la Arhivele Statului, filiala B-N - , „Ecouri ale Unirii Principatelor în ţinutul Bistriţei şi Năsăudului în documente de arhivă”, precum şi prof. Andrei Moldovan, preşedinte SS B-N, cu comunicarea „Scriitori români pregătind Unirea de la 1859 în cercuri occidentale”.
A urmat un recital de poezie a membrilor SS B-N, scriitorii Al. C. Miloş, Menuţ Maximinian, Mircea Daroşi, Vasile Găurean şi Gheorghe Mizgan, bine primit de asistenţa selectă.
Astfel, scriitorii bistriţeni, oamenii de cultură şi profesorii din Bistriţa au sărbătorit Unirea Principatelor Române într-o atmosferă de emoţie, sensibiltate, spiritualitate şi românism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]