Micii artişti năsăudeni

Sunt o cititoare consecventă a ziarului „Răsunetul”, la care sunt abonată de mai mulţi ani.
Îl găsesc ca fiind sursa cea mai sigură de informare, cu evenimente ce se petrec în toate domeniile de activitate, foarte temeinic şi competent, punctate de către jurnaliştii profesionişti, precum şi de alţi oameni care scriu la acest ziar: oameni inteligenţi, capabili, cunoscători a problemelor care tratează un anume subiect, fie din economie, administraţie, probleme sociale, culturale - arta scrisului, pictură, artistic ş.a.m.d., toate fiind de interes major.
Am făcut această introducere, pentru a intra într-un subiect deosebit de plăcut, interesant şi îmbucurător, fiind oarecum sensibilizată de apariţia în ziarul „Răsunetul”, din data de 18.06.2015 a unui articol intitulat „Spectacol artistic al şcolii de Arte Bistriţa”, protagonişti fiind elevii bistriţeni talentaţi, iar fotografiile confirmă realitatea şi reuşita acţiunii - sincere felicitări!
Coincidenţă sau nu, la Năsăud, în aceeaşi zi - 11.06.2015 - a avut loc un eveniment asemănător organizat de către Alexandra Bindea, interpretă de muzică uşoară - voce şi pian, membră a Cercului Astra oraş Năsăud, care din iniţiativă proprie, cu sprijinul părinţilor - micilor artişti, a organizat ediţia a II-a „RECITAL VOCAL - INSTRUMENTAL” - pian, vioară şi chitară, interpreţi fiind elevi de la şcolile năsăudene foarte talentaţi, care depun eforturi în pregătire, pentru a performa.
Au fost extraordinari, plecând de la frumuseţea fizică a copilăriei, ţinuta elegantă în îmbrăcăminte, emoţii şi seriozitate în interpretare, pentru toate acestea au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze de către spectatori şi cu flori.
Ca totul să fie în regulă şi concordanţă cu un anume concurs de stimulare a valorilor, elevii au fost evaluaţi şi de un juriu: prof. Ioan Talpoş, Daniel Sidor şi Silviu Rus, managerul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, toţi încântaţi de misiunea încredinţată, intraţi în febra concursului, la încheierea spectacolului au acordat diplome de participare şi au decis cine a fost cel mai bun interpret.
Aprecieri au făcut şi spectatorii, care au rămas surprinşi şi plăcuţi impresionaţi de faptul că Năsăudul are atâţia copii talentaţi despre care se ştie prea puţin, trebuie să fie cunoscuţi, încurajaţi şi ajutaţi, cu speranţa formării unei noi generaţii în cultura românească.
Pentru iniţiativă şi efortul depus, se cuvine toată stima şi consideraţia pentru profesorii îndrumători: Alexandra Bindea, Darius Comes şi Sorin Găzdac, apoi, pentru părinţi şi sponsori, precum şi pentru primarul Mircea Romocea şi Silviu Rus, care au făcut posibilă realizarea frumosului spectacol, încheiat cu un act de CARITATE - s-au adunat bani pentru copilul bolnav de leucemie - ALEX TOMA.
La acest eveniment cultural-artistic au fost şi invitaţi speciali - trupa THE BOULEVARD din Bistriţa, interpreţi de muzică rock, au menţinut atmosfera pe timpul jurizării.
Elevii care au participat în concurs sunt: Ioana Pop - pian, elevă la Colegiul Naţional “George Coşbuc” Năsăud - clasa a X-a, Bianca Rus - pian, elevă la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Năsăud, clasa a III-a, Elena Bachiş - vioară, elevă la Colegiul Naţional “George Coşbuc” Năsăud, clasa a V-a, Rareş Fodorca - pian, elev la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” clasa a III-a, Mihai Manciu - pian, elev la Colegiul Naţional „George Coşbuc” clasa V-a, Teodora Rusu - chitară, elevă la şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” clasa a V-a, Dinuţa Cloşcă - pian, elevă la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” clasa a III-a.
Cei 7 concurenţi au primit diplome de participare, iar diploma de Excelenţă şi titlul de cel mai bun interpret, a fost acordată elevului Mihai Manciu.
În rândurile spectatorilor au fost: părinţi, bunici, fraţi, prieteni, elevi, profesori, astrişti şi alţi localnici.

Floarea Pleş
Preşedinta Cercului Astra oraş Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5