Micii creştini de la Mititei

Bucuria Învierii Mântuitorului, a fost împărtăşită în a doua zi de Paşti, la Biserica Ortodoxă „Doctori fără de Arginţi Chir şi Ioan” a Spitalului Orăşenesc Năsăud, după Sfânta Liturghie, de către elevii Şcolii Generale Mititei, îndrumaţi de prof. coord. Sălvan Olimpia-Elena.
Elevii, costumaţi adecvat au prezentat o scenetă cu tematica pascală „Hristos a înviat!” având următorul scenariu: Femeile mironosiţe au fost cele care L-au însoţit pe domnul Iisus Hristos în activitatea Sa şi care au participat la evenimentele ultime din viaţa Mântuitorului. Tot ele au fost cele care au mers dis-de-dimineaţă la mormântul Acestuia, ca să ungă trupul Lui cu miresme, pentru că nu se împlinise rânduiala iudaică, din cauza grabei punerii lui Hristos în mormânt. Din Scriptură aflăm că peste mormântul Domnului a fost pusă o piatră pe care ele nu o pot prăvăli. Deşi ştiau că nu o pot da piatra la o parte, nu se opresc din drum. Un înger a coborât şi a răsturnat piatra de pe uşa mormântului descoperindu-le femeilor mironosiţe că mormântul este gol, fiind primele martore ale acestui mare eveniment. Soldaţii care au fost puşi de Pilat să păzească mormântul au mers în grabă să vestească învierea din morţi a lui Hristos. Arhiereii Ana şi Caiafa i-au mituit cu bani pe soldaţi pentru a ascunde adevărul şi să răspândească vestea că Apostolii au furat trupul Mântuitorului. În cele din urmă pietrele dau glas „că din moarte S-a sculat, că Hristos a înviat!”
A urmat interpretarea a două pricesne speciale pentru acest mare praznic, de eleva Narcisa Sângeorzan în faţa unui număr impresionant de credincioşi participanţi, contribuind la crearea în sufletele ascultătorilor a stării de graţie pentru primirea Învierii Domnului. Copiii s-au arătat dezinvolţi şi au mai interpretat o agreabilă scenetă „Cine dă, lui îşi dă – cine face, lui îşi face”, urmărită cu mare interes de cei prezenţi. „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor”(Matei 9,14) – a spus Mântuitorul Iisus, iar mesajul Său ne-a făcut să înţelegem că educaţia religioasă a copiilor este o necesitate fundamentală, ne-a declarat d-na. înv. pensionară Mititean Lucreţia din oraşul Năsăud. Prezent a fost şi domnul Mititean Ioan, membru în Liga Scriitorilor Români, fiind mereu aproape de manifestările cultural-religioase din Ţara Năsăudului. Impresionante au fost cuvintele rostite de d-na. prof. pensionară Ursu Maria care ne-a îndrumat la rugaciune, fiind singura soluţie de a-l întâlni pe Dumnezeu.
Nu în ultimul rând, părintele paroh Cira Georgică, ne-a mărturisit: „V-am aşteptat cu drag să ne fiţi oaspeţi şi va mulţumim pentru modul special în care ne-aţi răscolit sufletele azi, pentru adevărata zi duhovnicească oferită celor prezenţi prin piesele religioase şi pricesnele interpretate cu o deosebită dăruire, prelungind trăirile duhovniceşti de la Sfânta Liturghie”.
Prof. coord. Sălvan Olimpia-Elena

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5