Micii electronişti bistriţeni, în competiţie la malul mării

Prof. Dorel Nicoară – Palatul copiilor Bistriţa

În perioada 26 – 28 iunie 2013 s-a desfăşurat la Palatul Copiilor Constanţa a şaptea ediţie a Concursului de naţional electronică “ELECTRONICA – AZI “ , avand ca obiectiv general dezvoltarea interesului elevilor pentru stiinţă şi tehnică in general şi pentru electronică in mod special.Judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat de elevi din cadrul Palatului copiilor Bistriţa (coordonator prof. Dorel Nicoară), precum şi elevi din cadrul Clubului copiilor Beclean, sub îndrumarea domnului prof. Mureşan Radu.
Competiţia, şi-a propus o evaluare complexă a elevilor la cele trei categorii de vârstă consacrate, elevi care s-au clasat pe primul loc la fazele judeţene care au avut loc în luna mai.
Astfel la secţiunile competiţiei, juriul a evaluat atât bagajul de cunoştinţe teoretice şi terminologiilor specifice domeniului electronică, capacităţile ţi deprinderile de calcul şi proiectare, şi nu în ultimul rînd abilităţile şi deprinderile practice dobăndite în cursul unui ciclu de instruire în cadrul învăţământului nonformal.
Elevii ce au reprezentat judeţul Bistriţa- Năsăud, au obţinut rezultate notabile atăt la nivel individual dar mai ales de echipaj.
Astfel, la nivel individual, s-au obtinut: un loc II şi o menţiune prin elevul Rus Dorin Liviu (clasa a IX-a – PC Bistriţa), un loc III- Kovari Andrei (clasa a XI-a CC Beclean), precum şi o menţiune prin Mendoiu Marius (clasa a X-a CC Beclean), La secţiunea ,,Robotică,, echipajul CC Beclean a obţinut locul I- cu ,,Robot utilitar Scorpion,, iar elevii de la PC Bistriţa au obţinut locul I la secţiunea ,,Echipamente didactice,, cu lucrarea ,,Cronometru digital,,.
Competiţiile la care vor fi angrenaţi elevii cercurilor tehnice din PC Bistriţa şi CC Beclean se vor întinde pe tot parcursul acestei veri. Astfel în perioada imediat următoare vor participa la organizarea Concursului naţional de fizică ,,UNIVERSUL EINSTEIN,,12-14iulie Bistriţa, Apoi în august şi septembrie vor fi alături de cei mai buni electronişti din ţară la Concursul ,,Electron XXI.. – Gura Humorului, precum şi la ,,naţionalul,, de la Iasi - ,,Învăţăm să inventăm,,.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]