Micul muzeu din Colegiul Național Liviu Rebreanu

Uriașa clădire Liviu Rebreanu se arată, dupa un secol mai frumoasă decât oricând! Sute de oameni s-au adunat pe 19 mai 2011 să admire misterioasa clădire și toate roadele ei pe parcursul a o sută de ani.

În Sala festivă, din cadrul clădirii, au fost expuse numeroase obiecte cu care ne mândrim noi, rebreniștii. Începând de la picturi, cărți scrise de celebrul autor Liviu Rebreanu și cele scrise de foști elevi pâna la medalii, trofee care ilustrează munca depusă de elevii rebreniști în cei o suta de ani și care, de altfel, nu sunt puține.

Micul muzeu a putut fi vizitat între orele 11-12, timp în care s-a derulat un filmuleț de prezentare a colegiului însoțit de imnul acestuia. Și pentru că, noi rebreniștii venim mereu cu idei creative, în Sala festivă s-a mai putut juca „Go”, joc care presupune inteligența și abilitate.

Vizitatorii s-au arătat foarte curioși și interesați de expoziție, chiar și elevii rebreniști s-au amestecat printre vizitatori pentru a admira încă o dată și a lua ca exemplu munca predecesorilor.

Cu siguranță toate obiectele expuse au stârnit amintiri plăcute foștilor elevi ai colegiului.

Ca să înțelegeți mai bine ceea ce s-a întâmplat, am luat un scurt interviu doamnei profesoare de Limba și literatura română, Fulga Daniela.

- Cine a fost cu ideea organizării acestei expoziții?

- Fulga Daniela: Ideile au fost multe ca de obicei.Acestea au venit din partea elevilor, profesorilor și a Direcțiunii.Nu se știe cu exactitate cine a fost autorul , dar un lucru este sigur, că fiecare elev și profesor a contribuit la realizarea acestei expoziții.

- Ce fel de obiecte cuprinde această expoziție?

-Fulga Daniela: Este o prezentare a activităților extrașcolare, care se desfășoară în școala.Sunt tot felul de lucruri de la ciclul primar până la ciclul gimnazial.Este o diversitate în unitate și muncă în plus, față de munca de la clasa. Putem vedea astfel imaginea și cartea, imaginea și textul scris care nu înlocuiește făptura umană, ceea ce evidențează faptul că dascălul este alături de elev, împreuna formând o echipă foarte bună.

- Credeți că vizitatorii au fost impresionați de ceea ce au văzut?

-Fulga Daniela: Expoziția este doar un singur lucru din toate celelalte activități organizate. Nu s-a dorit să se iasă în evidență doar cu Sala festivă ci cu întregul liceu. Cu siguranță imaginea vizitatorilor, elevilor, foștilor profesori , actualilor elevi și dascăli este una pozitivă. Aceasta evidențează rezultatul muncii copilului alături de dascălul său.

- Pentru o încheiere ce ne-ați putea spune despre valoarea materială și sufletească a acestei expoziții?

-Fulga Daniela: Focalizarea pe Sala festivă sugerează un loc de întâlniri între foști elevi, dascăli, celebrități care au plecat din această școală, și s-au întors pentru a celebra aniversarea liceului. Sala festivă numai este cum era înainte, ci o Sală nefestivă în care toată lumea se împrietenește, aceasta reprezentând un microunivers în care se vede doar puțin din tot ce are Colegiul Național Liviu Rebreanu.

- Noi, cele, care scriem acest scurt articol, nu putem spune decât că suntem fericite de a fi generația o sută a liceului, mândre ca suntem rebreniste...La mulți ani CNLR!

Lupșan Raluca

Pop Alina-Diana

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”

Comentarii

21/05/11 10:12
Alexandru

pacat ca langa ea a aparut o mica constructie urata care o umbreste

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5