Miercuri, seară de film pentru năsăudeni: IL POSTINO (Italia, 1994)

Năsăudenii sunt invitați miercuri, 31 ianuarie 2018, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud, pentru a urmări pelicula italiana IL POSTINO (POȘTAȘUL). Intrarea este liberă pentru cei ce doresc să participe la acest eveniment. Evenimentul este organizat de Asociația Social-Culturală "CUIAR" Năsăud, în colaborare cu Casa de Cultură “Liviu Rebreanu”, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Năsăud și Centrul de Voluntariat Năsăud.
“Miercurea de la ora 19:00 (din două în două săptămâni, deocamdată), ne vom întâlni în sala mică a Casei de Cultura "Liviu Rebreanu" din Năsăud, pentru a savura unele dintre cele mai reușite pelicule din istoria cinematografiei.
În prim plan vor fi producțiile marilor regizori (Kubrick, Tarkovski, Lynch, Bergman, Anderson, Aronofsky, Kaufman, Ki-duk, etc.), capodopere ce au schimbat percepția asupra lumii sau chiar lumea însăși, filme care ne expun întreaga lume într-un personaj sau filme care pur și simplu pot transforma cel mai pragmatic om într-un visător, filme cu mesaj, filme cult, care și-au pus amprenta asupra unor întregi generații.
După fiecare proiecție vom discuta puțin despre filmul urmărit, pentru a evidenția intențiile regizorului sau despre orice alte aspecte legate de cinematografie”, a anunțat pe rețeaua de socializare inițiatorul proiectului cultural, Asociația Social-Culturală "CUIAR" din Năsăud.
Despre film (sursa: Wikipedia):
Poștașul (italiană Il postino) este un film italian din anul 1994 regizat de Michael Radford. Filmul spune o poveste fictivă în care poetul chilian Pablo Neruda se împrietenește cu un simplu poștaș, care învață să iubească poezia. Din distribuție fac parte Philippe Noiret, Massimo Troisi și Maria Grazia Cucinotta. Scenariul a fost adaptat de către Anna Pavignano, Michael Radford, Furio Scarpelli,Giacomo Scarpelli și Massimo Troisi după romanul Ardiente paciencia de Antonio Skármeta. În 1983, Skármeta a scris și regizat filmul "Ardiente Paciencia", după care mai târziu, în 1985, a scris romanul cu același nume. Actorul Massimo Troisi a amânat o operație pe inimă, astfel încât să poată finaliza filmul. A doua zi după încheierea filmărilor, el a suferit un atac de cord fatal.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]