Mii de credincioşi vor participa la hramul Mănăstirii Piatra Fântânele. Mitropolitul Andrei va oficia Sf. Liturghie

Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu prilejul hramului.

Naşterea Maicii Domnului, prăznuită de Biserică pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din anul bisericesc. A fost fixată în a opta zi din anul bisericesc, pentru că cifra opt simbolizează ziua veşniciei, viaţa fără de sfârşit. Datorită ei, Fiul cel Veşnic al lui Dumnezeu S-a întrupat, a biruit moartea şi a dăruit oamenilor viaţa veşnică în Împărăţia Cerurilor.

Sfânta Scriptură nu ne oferă informaţii despre Naşterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat în scrierile apocrife. Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-creştină din secolul al II-lea, oferă mai multe amănunte despre originea şi copilăria Maicii Domnului. Tatăl Fecioarei Maria se numea Ioachim şi era din seminţia lui Iuda. Soţia lui Ioachim era Ana, fiica preotului Matthan. Erau în vârstă şi, fiind lipsiţi de copii, erau priviţi de ceilalţi ca blestemaţi. Ioachim şi Ana nu sunt resemnaţi, nu-şi spun "nu mai avem ce face", ci îndrăznesc să-i ceara lui Dumnezeu, ceea ce noi definim a fi imposibil: să fie părinţi la o vârstă înaintată. Îngerul Gavriil se va arăta fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea Sa. Tot el le-a vestit ca acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu. (Luca 1, 4-23).

Cu ocazia aceste sărbători, dorim multă sănătate, fericire şi numai bucurii tuturor acelora care poartă acest nume sfânt.

.

Comentarii

07/09/15 14:38
Vizitator

In loc de comentariu, mai sugestive sunt versurile poeziei lui Mihai Eminescu, intitulata RASAI ASUPRA MEA:

Rasai asupra mea, lumina lina,
Ca-n visul meu ceresc d-odinioara;
O, maica sfânta, pururea fecioara,
In noaptea gândurilor mele vina.

Speranta mea tu n-o lasa sa moara
Desi al meu e un noian de vina;
Privirea ta de mila calda, plina,
Induratoare-asupra mea coboara.

Strain de toti, pierdut în suferinta
Adânca a nimicniciei mele,
Eu nu mai cred nimic si n-am tarie.

Da-mi tineretea mea, reda-mi credinta
Si reapari din cerul tau de stele:
Ca sa te-ador de-acum pe veci, Marie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]