Miliarde de lei investiţi în comuna Şieu Odorhei

În ultimul an, zeci de miliarde lei din bugetul local, al Consiliului Judeţean sau din fonduri europene au fost investiţi în obiective de mare interes pentru cetăţenii din satele comunei, respectiv, Şieu Odorhei, Şirioara, Coasta, Şieu Cristur, Agrişul de Jos, Agrişul de Sus şi Bretea. În localitatea de centru, în prezent, se lucrează la Căminul Cultural, o construcţie veche care este supusă unui proces de renovare şi modernizare, pentru ca în final să devină un lăcaş multifuncţional, o adevărată casă de cultură. Pentru acest obiectiv au fost alocaţi de la bugetul local 1,5 miliarde lei vechi. În vecinătate, clădirea şcolii generale îşi schimbă din temelii înfăţişarea. Aici, după spusele directorului Grigore Pop, învaţă 244 elevi. Primarul Sorin Sfintean nu a rămas insensibil la solicitările cadrelor didactice, ale părinţilor şi elevilor pentru a găsi soluţiile financiare în scopul modernizării lăcaşului de învăţământ. Clădirea, construită prin 1960, va fi reparată, în sensul că vor fi înlocuite cele peste 40 geamuri cu termopane şi, de asemenea, uşile, fondurile alocate, tot din bugetul local, depăşesc un miliard lei. De asemenea, prin Ordonanţa 28, au fost alocaţi patru miliarde lei pentru şarpantă şi alte lucrări aferente, investiţia finalizându-se până la sfârşitul acestui an.
În localitatea Şieu Cristur, după ce cu mulţi ani în urmă s-a construit un pod peste râul Şieu, a fost asfaltat pe 4,8 km drumul comunal 28 care face legătura între DN 17 şi localitatea Coasta. În prezent, se lucrează la dalarea şanţurilor, fiind alocate, tot de la bugetul local, peste patru miliarde lei, această sumă adăugându-se celor 22 miliarde lei alocaţi prin Ordonanţa 28.
Prin asfaltarea şi modernizarea, aidoma unei autostrăzi, a DJ 272 – satele Agrişul de Jos şi Agrişul de Sus, acolo unde trăiesc gospodari cu totul deosebiţi, şi-au schimbat înfăţişarea. În anul 2013, Consiliul Judeţean a alocat fondurile necesare, peste 30 miliarde lei, pentru asfaltarea a 5 km de drum, betonarea şanţurilor şi alte lucrări aferente. În satul Agrişul de Jos, o localitatea de nerecunoscut în prezent, prin fonduri europene, DC 28A a fost asfaltat, şanţurile au fost betonate în proporţie de 98%, lucrarea finalizată pe 2,5 km a costat 33 miliarde lei. Acum, gospodarii de aici, cu mijloacele mecanice care le deţin, pot să circule fără teama de a fi înglodaţi în noroi.
O problemă importantă pentru administraţia comunală – primar Sorin Ioan Sfintean, viceprimar Gheorghe Reman – o constituie construirea unui nou sediu al primăriei, vechiul sediu fiind revendicat conform legislaţiei actuale. În aceste zile, se organizează licitaţia şi în cel mai scurt timp se va trece la îndeplinirea tuturor procedurilor pentru ca lucrările să demareze. Tot în aceste zile, se organizează o licitaţie pentru asfaltarea DJ 28 pe o lungime de 4,3 km, drum care va face legătura între DJ 151 şi localitatea Bretea. A fost aprobată suma de 2,7 miliarde lei pe Ordonanţa 28. Un alt obiectiv pentru administraţia comunală o constituie introducerea apei potabile. Se va acţiona pentru extinderea reţelei în localităţile Şieu Odorhei şi Coasta, lucrarea fiind licitată, urmând ca în anul viitor lucrările să fie încheiate. Cât priveşte acelaşi obiectiv pentru Şirioara, Coasta, Bretea, Agrişul de Jos şi Agrişul de Sus, din fondurile rămase necheltuite din Master Planul 2008-2014, şi aceste localităţi vor beneficia de introducerea apei potabile.
Aşadar, comuna Şieu Odorhei, prin zecile de miliarde lei alocaţi, prin obiectivele care se ridică şi care vor continua să prindă contur în perioada următoare, devine o comună europeană.

Comentarii

12/11/14 18:47
Dana

Bravo, dragii mei!!!! Arătați-le tuturor că s-a muncit în ultimii ani, nu s-a dormit așa cum susțin unii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5