Minciuna are picioare scurte

Evident că, personal, nu am nici a milioana parte din talentul lui Arghezi, dar voi încerca, în continuare, un mini pamflet la adresa situaţiei politice de azi.

Marii noştri „bărbaţi de stat” (de stat jos pe scaunele preşedenţiei, ale guvernului, ale Parlamentului – doar n-aţi crezut altceva !), aşadar a-micii noştrii conducători – demnostrează, zi de zi, ceas de ceas, şi în proporţie de masă, o inconsecvenţă proverbială. Înainte, în timpul şi după campania electorală, minoritatea câştigătoare a alegerilor din noiembrie – decembrie 2009, clama pe toate posturile la B1, OTV (alea populare, elodia-iste), clama aşadar, cu tărie: „Nu va scădea NICI un venit salarial în urma aplicării Legii salarizării unice ! Nu vor scădea decât salariile şi pensiile nesimţite !” (Fac o mică paranteză pentru a demonstra de ce am scris „minoritatea câştigătoare – păi, să mai facem câte un calcul matematic, „arimetic”, cum ar zice „nemuritorul” Vanghele, - suntem 18 milioane de votanţi; 5 milioane l-au votat pe Băsescu, 5 milioane l-au votat pe Geoană, iar opt milioane n-au votat cu niciunul dintre ei. Aşa că Băsescu a avut 5 milioane pentru şi 13 milioane împotrivă – adică, 5 milioane ale lui Geoană plus 8 milioane împotriva amândorura !) Sigur că o să mi se aducă argumentul că democraţia este pentru cei care votează. Da, dar în semn de protest pentru ce e la noi (orice, numai democraţie nu, sau, mă rog, este o democraţie mai mult decât „originală” şi chiar mai mult decât atât, o dictatură mascată ingenios !) o MAJORITATE zdrobitoare NU A MERS LA VOT. Tot democratic, în acest fel au protestat împotriva întregii clase politice !

Iată cum, astăzi, se demonstrează cum nu inconsecvenţa, ci MINCIUNA stă cu Băsescu şi Boc la masă ! Cum de îndrăznesc să fac o astfel de afirmaţie ? Păi, foarte simplu, o să mă explic: atât Băsescu, dar şi Boc şi alţi acoliţi de-ai lor, n-au decât să se uite pe mai toţi „fluturaşii” de salarii ale TUTUROR bugetarilor. Vor vedea că au fost „scăzute” marile salarii – exemplu cel al conducătorului Fondului Proprietatea – de la 20.000 de euro/lună, cât avea doamna Lulache (PSD), (aţi citit bine – douzeci de mii de EURO), la 37.000 EURO/lună, cât are Ionuţ Popescu (PDL). 37.000 euro x 4 lei, dă un total de 148.000 lei (adică 1.480.000.000, un miliard patrusute optzeci de milioane în lei vechi) primeşte Ionuţ Popescu ÎN FIECARE LUNĂ ! A scăzut al dracului de mult salariul „cel mare”! Şi acum să vedem ce a scăzut cu adevărat: pe fluturaşul de salariu al unui informatician, să zicem, de la Primăria municipiului nostru, în decembrie 2009 scria 970 (nouăsute şapte zeci) lei. În luna ianuarie 2010 scrie 570 lei. Adică a „crescut” în jos cu 400 lei. Iese Boc al vostru, - că al nostru, al celorlaţi 13 milioane în nici-un caz nu este ! - cu nesimţirea ce-l caracterizează şi declară senin că au greşit contabilii !!! Măi să fie ! Cum de n-au „greşit” în sus pentru salariile mici şi în jos pentru salariile mari ?

Aşa că, dragi pensionari, aşteptaţi-vă la ce e mai bine pentru ei şi ce e mai rău pentru dumneavoastră ! Incompetentul guvern Băsescu – Boc trebuie să facă economii din SCĂDEREA TUTUROR PENSIILOR, economii în valoare de opt sute de milioane de euro. Scăzând pensiile de peste 3.000 de lei, cum mint fără nici o ruşine guvernanţii, abia dacă se economisesc 150 – 200 de milioane de euro. Faceţi singuri nişte calcule şi veţi vedea că MINCIUNA LUI BOC ŞI A LUI BĂSESCU are picioare scurte ! Astfel, Boc ne abureşte că obţine de la 15.ooo de pensii „nesimţite” un total de 800 milioane de euro ! Asta înseamnă că celor 15.000 de pensionari „nesimţiţi”, le va scădea pensia cu 5.333 de euro, la fiecare – adică 21.332 lei (213.320.000 lei vechi). Aşadar, cei care au pensia între 3.000 şi 21.332 lei, trebuie să-şi vândă tot ce au ei, copii lor, părinţii lor şi tot nu le-ar ajunge să plătească, (nu să primească !) lunar cât minte cu mult prea multă nesimţire şi neruşinare, Boc şi ai lui companioni !

Ca atare, metoda lui Boc et company este foarte simplă: punctul de pensie, de pe vremea lui Tăriceanu, a liberalilor, era de 45% din salariul mediu brut pe economie, salariu mediu brut, care ajunsese la aproximativ 1.700 lei. În Legea unică a pensiilor, punctul de pensie scade la 42,5 % din salariul mediu brut pe economie. Mai mult chiar, salariul mediu brut pe economie a scăzut, ca urmare a Legii salarizării unitare, aşa că punctul de pensie după care SE VOR RECALCULA TOATE PENSIILE va fi de doar 39,5 % dintr-un salariu mediu brut de aproximativ 1.200 lei, cât este în momentul de faţă în urma Legii unice a salarizării. Sigur că la primirea NOILOR PENSII SCĂZUTE, Boc şi ai lui vor urla: ARMATA E DE VINĂ ! Din cauza armatei a scăzut pensia pentru că armata nu a contribuit la Fondul de Asigurări Sociale, acest fond a scăzut! Am explicat în alt articol de ce Armata nu a contribuit, şi doresc să vă informez că NICĂIERI ÎN LUME, nici măcar în Burkina Faso, armata nu contribuie la Fondul de Pensii şi Asigurări Sociale ! Şi asta pentru că armata primeşte salarii şi pensii ocupaţionale. Datorită rolului, importanţei, a privaţiunilor, a restricţionării unor drepturi, inclusiv drepturi fundamentale ale omului, membrii componenţi ai sistemelor de Siguranţă Naţională – Armata, Poliţia, Jandarmeria, serviciile de informaţii, serviciile din penitenciare – primesc salarii şi pensii ocupaţionale, de la Bugetul de stat. Este mai mult decât clar că pensiile acestor categorii de cetăţeni NU AFECTEAZĂ CU NIMIC pensiile celorlalte categorii de salariaţi care au contribuit ani de zile la Fondul de Asigurări Sociale. Şi tot atât de adevărat şi raţional este că prin trecerea acestor pensii la FONDUL DE ASIGURĂRI SOCIALE, acest fond VA SCĂDEA FOARTE MULT. Iată de ce urletul macabru al actualilor guvernanţi va fi: : ARMATA E DE VINĂ ! – atunci când pensiile dumneavoastră vor scădea dramatic ! De altfel, chiar când scriu aceste rânduri, încă un militar a murit pe frontul din Afganistan, iar alţii au fost răniţi, dintre care unul grav. Mă întreb: oare va primi familia pensie de urmaş ? Dacă accidentul s-a petrecut într-una din cele zece zile „libere”, neplătite de adevăraţii nesimţiţi: cei care ne guvernează ?

Actualul guvern acţionează după PRINCIPIILE COMUNISTOIDE: - pentru ei – de la fiecare (adică de la tot poporul) după capacităţi, FIECĂRUIA (dintre „ai noştri”) DUPĂ NEVOI (nevoile lui Videanu, ale lui Cocoş, ale lui Băsescu, ale lui Udrea, ale lui Prigoană, ale fraţilor Păunescu – adică ale mogulilor NOŞTRI, etc.). Un alt principiu COMUNISTOID – etica şi echitatea PD-L-istă – pensiile şi salariile să fie egale, cât mai în jos, pentru prostime, şi egale cât mai în sus pentru noi şi ai noştri !

Ce vreţi dovadă mai concludentă decât cretinităţile pe care ni le flutură zilele acestea pe sub nas ! Dragii mei cititori, ştiu că mulţi din judeţul nostru l-au votat pe mincinos, demagog, manipulator şi ticălos. Mincinos cred că nu trebuie să mai demonstrez. E mult prea clar. Chiar şi ticălos n-ar mai trebui să demonstrez, dar vă aduc aminte ce mare prieten era astăzi, la ora 12.00 cu Petre Roman şi ce mare duşman, aşa din senin, era Petre Roman a doua zi la ora 12.00 ! Lipsa de loialitate, minciuna, demagogia, manipularea oamenilor cu adevărat amărâţi sunt calităţile de netăgăduit ale acestui individ ! Prin păpuşa ale cărei sfori le trage bosul de la Cotroceni, ne aruncă pisica: fără alocaţiil pentru copii, impozitarea TUTUROR pensiilor – adică după ce le scade prin Legea unică a pensiilor (v-am explicat procedura !) urmează să le şi impoziteze – că doar sunt venituri, ce mama lui proces verbal ! – inclusiv desfiinţarea pensiilor de boală, ajutoarele sociale, etc., etc., etc. Abia acum au constatat că MARILE ECONOMII făcute prin interzicerea cumuluilui pensiei cu salariul se ridică la câţiva lei. Măsura respectivă a afectat câţiva militari, dar mult mai mult a afectat pe artişti, pe profesori, pe medici, categorii socio-profesionale deosebit de importante.

Iată de ce sindicatul cadrelor militare disponibilizate şi-a propus să lupte CU ADEVĂRAT, fără să dorească sau să ceară ceva numai pentru membrii săi de sindicat, ci şi-a propus să lupe cu SISTEMUL POLITIC CORUPT pentru obţinerea drepturilor pentru TOŢI OAMENII, atât pentru cei peste cinci milioane de pensionari de toate categoriile, cât şi pentru cei care astăzi sunt în şomaj, sau muncesc pentru nişte salarii de mizerie !

Din nefericire pentru cei care ne conduc astăzi Ţara către un dezastru total, iată cum adevărul iese la suprafaţă: incompetenţa slugilor lui Băsescu, goana după căpătuială şi îmbogăţirea cu orice preţ sunt singurele scopuri ale lor ! Acum se vede nu numai din avion, ci chiar şi din spaţiu ! Şi dacă este cazul, vom putea demonstra, chiar cu propriile lui declaraţii, cum un individ care în anul 1992 avea DOAR un apartament, a putut ca NUMAI din salariul DE BUGETAR (s-o creadă el că noi suntem chiar atât de proşti încât să credem asta !) are acum mai mult de şase case sau apartamente, terenuri intra şi extravilane, bani – lei şi euroi – căcălău Măria Ta ! Evident că insul a făcut pentru „bobor” numai cum zicea nenea Iancu: „Si luptă, si

dă-i si luptă, neicusorule, pentru coledz” ca să trăim bine ! Sigur că el trăieşte nu bine, ci chiar mai mult decât atât: FOARTE BINE NEICUSORULE ! Ptiu ! Să nu-ţi fie de deochi !

Col. (r) DORIN FILIP

Comentarii

15/03/10 21:52
trotka

Umiliti de semnatarul de mai sus si mai apoi de stat.Acum lasa-i pe altii.....

03/03/10 10:44
camaradul

Nu credean vreodata ca voi fi atat de umilit de catre statul roman fata de care am depus un juramant in care chiar am crezut! Aceeiasi lipsa de respect ca si fata de profesori, de medici, de actori, etc., etc. Ce judecata, ce morala? Si cu tineretea petrecuta unori zi si noapte in unitati, poligoane,misiuni, cu parinii lasati uneori singuri prin cine stie ce colt de tara, cu lipsa de langa propriile familii in momentele importante ale acesteia, cu sanatatea subrezita cum ramane de rasplatit de catre STAT? De catre ca unii ca BOC si cei care gandesc ca el NICIODATA. Dar cel mai mult ma deprima modul de gandire ain aceste momente cand ar trebui sa fim mai uniti ca niciodata al unora dintre noi. De cei care avand o functie mai mica in activitate, acum se compara zgomotos cu cei care chiar au avut o responsabilitate cat au activat. Este rusinos si nefolositor acest lucru. Noi stim bine neajunsurile de tot felul din timpul cat am activat Dar acestea ar trebui suportate de catre fiecare cu resemnare, trecute la capitolul nemultumiri personale, nu puse pe tava DUSMNULUI comun, pentru a le folosi impotriva noastra, a tuturor ca arme impotriva demnitatii ARMATEI. P.S. Sunt ofiter in rezerva si nu am avut in activitate un grad prea mare, aviz carcotasilor tradatori!!!

02/03/10 14:55
Vizitator

Super articol. Bravo, bine si corect ziceti. Ca sa fie savurat pe-ndelete, poate era bine sa-l scrieti in vreo 3 reprize, ca e lung si doldora de idei!

02/03/10 14:26

In loc sa invrajbeasca intre ele diversele categorii socio-profesionale, Guvernul Romaniei ar trebui sa se concentreze pe conducerea treburilor tarii. Ca si intr-o gospodarie, daca stapanul este nevrednic, toate se duc de rapa!...Asa si cu tara condusa de oameni nevrednici...
Sa traiti bine, romani! Iar ati ales anapoda!...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]